Γ. Μανιάτης: «Προστατεύστε επιτέλους τους εργαζομενους στα Νοσοκομεία Αργολίδας»


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Υγείας κατέθεσε ο Γιάννης Μανιάτης, μετά και το πρόσφατο επεισόδιο επίθεσης σε βάρος τραυματιοφορέα του Νοσοκομείου Ναυπλίου.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης του Γ. Μανιάτη:

«Κύριοι Υπουργοί,

δυστυχώς, πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα βίαιων επιθέσεων σε βάρος εργαζομένων των νοσοκομείων Αργολίδας. Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μου στη Βουλή για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων των νοσοκομείων, τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, αδιαφορούν προκλητικά. Τεράστια κενά σε προσλήψεις φυλάκων, απουσία πολιτικής βούλησης, υποστελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, έχουν ως αποτέλεσμα επιθέσεις σε γιατρούς και πρόσφατα σε τραυματιοφορέα στο νοσοκομείο Ναυπλίου.

Είχα ζητήσει την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης Αργολίδας, προκειμένου τουλάχιστον τις μέρες της εφημερίας να υπάρχει εμφανής αστυνομική παρουσία στις Νοσηλευτικές Μονάδες. Αντί για ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης, ο Π. Πολάκης αναθέτει το ρόλο της «αστυνόμευσης» και τον έλεγχο των χώρων του νοσοκομείου, στους εφημερεύοντες νοσηλευτές/τριες!

Η πρόσφατη επίθεση σε τραυματιοφορέα του Νοσοκομείου Ναυπλίου, ο οποίος γρονθοκοπήθηκε και παρ’ όλα αυτά μετέφερε την αιμορραγούσα γυναίκα στο γυναικολογικό τμήμα, δείχνει το βαθμό αυτοθυσίας των εργαζομένων. Όμως, η απουσία οποιασδήποτε αντίδρασης της πολιτείας, δείχνει και την έλλειψη πολιτικής βούλησης.

Απαιτείται πλέον οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων, μετά από νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου, να υποβάλλουν μηνύσεις κατά των δραστών που προχωρούν σε επιθέσεις κατά του προσωπικού των νοσοκομείων.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν κατά βαθμό αρμοδιότητας, για να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα επιθέσεων σε βάρος εργαζομένων των Νοσοκομείων Αργολίδας;»

Σχόλια