Με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία η βελτίωση της αισθητικής ταυτότητας του ΑΡΓΕΙΑΚΟΥ ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ


Η συνεχής βελτίωση της αισθητικής ταυτότητας του Αργειακού Μυκηναϊκού Ημιμαραθωνίου γίνεται με απόλυτο σεβασμό στη μεγάλη ιστορικότητα του Δήμου Άργους Μυκηνών, καθώς και με τις υψηλές προδιαγραφές που έχουν τεθεί από τη διοίκηση του Νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου "Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός" και τον πρόεδρο του Βαγγέλη Π. Τζαβέλλα αρχικά με το σχεδιασμό ενός ιδιαίτερου λογοτύπου : Ένας Αρχαίος δρομέας μπροστά από την πύλη των Λεόντων . 
Οι "Πολύχρυσες Μυκήνες", το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα είναι ένα εξαιρετικά δυνατό "brand". Το όνομά τους έχει δοθεί σε έναν από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της Η απεικόνιση της Πύλης των Λεόντων, του υπέροχου αυτού μεγαλιθικού μνημείου, το οποίο θεωρείται ως το πρώτο παράδειγμα μνημειώδους γλυπτικής που γνωρίζουμε στην Ευρώπη, συνδυάστηκε με την γραφή του συνθήματος "Run Through History", καθώς το πολυσήμαντο αυτό αθλητικό γεγονός έχει τη δυνατότητα σπουδαίας εξωστρέφειας, ενώ η πύλη αποτελεί το σήμα κατατεθέν του αγώνα όλα αυτά τα χρόνια.

 Ο Αρχαίος αθλητής συμβολίζει τις μεγάλες διακρίσεις των Αργείων. Οι Αργείοι είχαν την άθληση ως τρόπο ζωής. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από την δυναμική παρουσία και τις σημαντικές νίκες τους σε όλους τους γνωστούς στην Αρχαιότητα αγώνες. Φέτος στην ευφάνταστη αφίσα αποτυπώνονται σημαντικά πολιτιστικά και κορυφαία αρχαιολογικά μνημεία : πέρα απο την πύλη των Λεόντων, το αρχαίο Θέατρο Άργους, το κάστρο Λάρισα, η Δημοτική Αγορά και το παλαιό Δημαρχείο . Όλα αυτά άλλωστε είναι και οι σταθμοί μιας ιστορικής διαδρομής που ξεχωρίζει !

Σχόλια