Ένα εκπληκτικό αφιέρωμα για τον Τζιμ Λόντο ετοιμάζεται στο ΑΡΓΟΣ


Το Μάρτη το αφιέρωμα του Νομικού Προσώπου Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός για τον Τζιμ Λόντο που έχει ήδη προαναγγελθεί .Η επιτροπή που έχει αναλάβει αυτό το εξαιρετικό εγχείρημα , κάνει μια ποιοτική δουλειά που θα εντυπωσιάσει και συγκινήσει , ειδικά στη συγκέντρωση στοιχείων και μαρτυριών για τη συμβολή Λόντου και Παναργειακού 57-58 στη δημιουργία του Δ.Α.Κ. Άργους.


"Ο Λόντος υπήρξε σπουδαίος, ήταν ένας πραγματικός λεβέντης. Γυμναστήρια στο Σικάγο έχουν τη φωτογραφία του Τζιμ Λόντου στους χώρους τους, για να τον τιμήσουν.

Η Ελλάδα συνήθως ξεχνάει τα παιδιά της , οι νεότεροι δεν γνωρίζουν ποιος ήταν ο Λόντος, ο Έλληνας που διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο , ο άνθρωπος που δεν δίσταζε να βάλει το χέρι στην τσέπη όταν οι συμπατριώτες του είχαν μεγάλη ανάγκη .
Σε μια εποχή που το αθλητικό ιδεώδες δοκιμάζεται και ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά τον αθλητισμού είναι η έντονη εμπορευματοποίηση του, η ιστορία του Χρήστου Θεο­φίλου και μετέπειτα Τζίμ Λόντου από το Κουτσοπόδι Άργους, ηχεί σαν παραμύθι, ένας μύθος που διήρκεσε μισό περίπου αιώνα και που αξίζει η ιστορία και η μνήμη του να παραμείνει ζωντανή για τις επόμενες γενεές .

Τις επόμενες μέρες με δελτίο τύπου θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα της μοναδικής αυτής εκδήλωσης.

Στις φωτό ο Λόντος έπειτα από πρόσκληση του Παναργειακού επισκέπτεται το Αρχαίο Θέατρο Άργους και συμβάλει στην δημιουργία του Δ.Α.Κ. αποφασιστικά .Άλλη μια σημαντική ιστορική Πτυχή που θα αναφερθεί στο αφιέρωμα .

Σχόλια