Το Σάββατο η 17η αγων. στην Α1 ΕΣΚΑΚ και ο ΜΠΑ-ΣΧΕΤΙΚΟΣ σας βάζει στο κλίμα!!!


Η βροχή και το κρύο έφερε στην κορυφή δύο… για την Α1 στο μπάσκετ ανδρών, μετά τη νίκη του Τήρωνα, χωρίς όμως να καλύψει και τη διαφορά του πρώτου γύρου.

Και ενώ τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει όσον αφορά στον πρωταθλητή, το ίδιο συμβαίνει και στα «κάτω πατώματα» όπου δεν είναι ξεκάθαρο για το ποιος θα τερματίσει τελευταίος, ποιος προτελευταίος και ποιος δε θα μπει σε περιπέτειες…

Η βαθμολογία μετά τις 16 πρώτες αγωνιστικές είναι:


Α/Α 
ΟΜΑΔΑ 
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΒΑΘΜΟΙ*
ΠΟΝΤΟΙ*
1
ΕΡΜΙΟΝΗ
16
31
3
+9
-
ΤΗΡΩΝΑΣ
16
31
3
-9
3
ΛΟΥΤΡΑΚΙ
16
28

4
ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ
16
27

5
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
16
25

6
ΒΕΛΟ
16
23
2
+2
-
ΑΣΤΡΟΣ
16
23
1
-2
8
ΚΙΑΤΟ
16
21
2
+19
-
ΛΥΓΟΥΡΙΟ
16
21
1
-19
10
ΑΤΡΕΑΣ
16
20
4
+11
-
ΚΡΑΝΙΔΙ
16
20
2
-11
12
ΛΕΧΑΙΟ
16
18


ΒΑΘΜΟΙ* = Οι βαθμοί (νίκης ή ήττας) που έχουν κερδίσει οι ομάδες που ισοβαθμούν στα μεταξύ τους παιχνίδια και ΠΟΝΤΟΙ* = Η διαφορά πόντων μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν στα μεταξύ τους παιχνίδια

Το Σάββατο λοιπόν οι ομάδες θα δώσουν από έναν ακόμη αγώνα, με σκοπό να φτάσουν πιο κοντά στο στόχο τους.

Το πρώτο παιχνίδι είναι στις 17:00 το απόγευμα όπου η Ερμιόνη θα υποδεχθεί τον Ατρέα. Η Ερμιόνη έμεινε όρθια αλλά με ήττα μέσα στους Αγίους Θεοδώρους το περασμένο Σάββατο, καθώς συνεχίζει να είναι πρώτη, αφού έχει το πλεονέκτημα ακόμη. Ο Ατρέας, έμεινε και αυτός όρθιος αλλά για διαφορετικό λόγο, αφού ελπίζει να αποφύγει τις δύο τελευταίες θέσεις, μιας και νίκησε το περασμένο Σάββατο το Κρανίδι και έτσι έφτασε και αυτός τις 4 νίκες. Στον πρώτο γύρο η Ερμιόνη είχε επικρατήσει εύκολα με 44-76 μέσα στο Άργος κάτι που αναμένεται να γίνει και στο παιχνίδι του Σαββάτου.

Αμέσως μετά, στις 19:00 ο Α.Ο. Κρανιδίου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Αργοναύτη Νέας Κίου. Το Κρανίδι με 4 νίκες βρίσκεται στην 11η θέση που οδηγεί σε αγώνες μπαράζ για τη σωτηρία… Ο Αργοναύτης, την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε το Λέχαιο, διανύει μια χαλαρή – μεταβατική χρονιά και βρίσκεται στην 4η θέση, χωρίς να απειλεί ή να απειλείται για κάτι. Στον πρώτο γύρο είχαμε το 70-32 υπέρ του Αργοναύτη. Το παιχνίδι του Σαββάτου αναμένεται διαφορετικό αφού τα κίνητρα είναι μεγαλύτερα για τους γηπεδούχους, που βεβαίως θα είναι πολύ δύσκολο να κάμψουν τις αντιστάσεις του Αργοναύτη.

Περνάμε τώρα στην κορινθία όπου στις 17:00 το απόγευμα το Ξυλόκαστρο θα αντιμετωπίσει τον Πήγασο. Δύο βαθμοί χωρίζουν τις δύο ομάδες, που βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας και το 55-62 του πρώτου γύρου υπέρ του Ξυλοκάστρου μέσα στο Άστρος. Τη 16η αγωνιστική το Ξυλόκαστρο πέρασε από το Βέλο με 61-43 και το Άστρος νίκησε το Κιάτο με 59-43. Πιθανότατα θα γίνει ένα καλό παιχνίδι από δύο καλές ομάδες, χωρίς άγχος και σκοπιμότητες, με αποτέλεσμα που δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Την ίδια στιγμή, στο Λέχαιο η Ολυμπιάδα θα αντιμετωπίσει την Κορωνίδα. Τελευταίο το Λέχαιο, έχει 2 νίκες, ψάχνει για τις επόμενες που ίσως μπορέσουν να το βγάλουν από τον υποβιβασμό και θα βρεθεί αντιμέτωπο με την Κορωνίδα που έχει πετύχει 5 νίκες. Οι δύο ομάδες έρχονται από ήττες στο παιχνίδι, η μεν Ολυμπιάδα στη Νέα Κίο από τον Αργοναύτη η δε Κορωνίδα στο Λυγουριό από το Λουτράκι. Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο, αφού είναι από τα παιχνίδια που «πρέπει» να κερδίσουν και οι δύο μονομάχοι.

Στις 19:00 στο Βέλο, ο Διαγόρας θα αγωνιστεί ενάντια στον Ποσειδώνα. Έκτη θέση για το Βέλο, τρίτη θέση για το Λουτράκι. Ήττα με κατεβασμένα χέρια για το Βέλο το περασμένο Σάββατο μέσα στο Ξυλόκαστρο (61-43) εύκολη νίκη για το Λουτράκι μέσα στο Λυγουριό. Στον πρώτο γύρο είχαμε το 82-63 υπέρ του Λουτρακίου. Το παιχνίδι γέρνει χαλαρά προς το διπλό αφού υπάρχει διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Τέλος, την ίδια ώρα λίγο πιο δίπλα, ο Άρατος θα αντιμετωπίσει τον Τήρωνα. Πέντε νίκες έχει το Κιάτο και δε φαίνεται να μπορέσει στο ματς αυτό να πετύχει κάτι καλύτερο από μια εμφάνιση με απώτερο στόχο άλλα παιχνίδια που έπονται στη συνέχεια του Πρωταθλήματος. Την 16η αγωνιστική έχασε μάλιστα μέσα στο Άστρος. Ο δε Τήρωνας, έκανε τη μισή δουλειά το περασμένο Σάββατο και θα περιμένει μέχρι το τέλος αν και πότε η Ερμιόνη χάσει βαθμό.

Συνοπτικά οι αγώνες του Σαββάτου για την Α1:


Ώρα
Γήπεδο
Φιλοξενούμενος
-
Γηπεδούχος
17:00
Ερμιόνης
Α.Ο. Ερμιόνης
-
Ατρέας Μυκηνών
19:00
Ερμιόνης
Α.Ο. Κρανιδίου
-
Αργοναύτης Νέας Κίου
17:00
Ξυλόκαστρο
Α.Ο. Ξυλοκάστρου
-
Πήγασος Άστρους
17:00
Λέχαιο
Ολυμπιάδα Άσσου/Λεχαίου
-
Κορωνίς Λυγουριού
19:00
Βέλο
Διαγόρας Βέλου
-
Ποσειδώνας Λουτρακίου
19:00
Κιάτο
Άρατος Κιάτου
-
Τήρωνας Αγίων Θεοδώρων


Η συνέχεια επι των γηπέδων…


Σχόλια