Πανηγυρικά τιμάται η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο


Πανηγυρικά τιμάται η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο, στον πρόσφατα ανακαινισμένο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου , στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ναυπλίου. Την παραμονή της εορτής Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2108 ,τελέστηκε πανηγυρικώς εσπερινός μετά αρτοκλασίας ιερουργούντος του πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Φρίμη. Ο ιστορικός ναός του Αγίου Σπυρίδωνα έμελε να συνδέετε με ένα τραγικό γεγονός της Ιστορίας μας , με την δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος , Ιωάννη Καποδίστρια.


Στον ιστορικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα ένα κυριακάτικο φθινοπωρινό πρωινό του 1831. Συγκεκριμένα 27 Σεπτεμβρίου του 1831 και ενώ η θεία λειτουργία είχε ξεκινήσει και οι πιστοί εντός και εκτός του Ναού ανέμεναν την έλευση του Εθνικού Κυβερνήτη Καποδίστρια. Όμως ξαφνικοί πυροβολισμοί αναστατώνουν το κλήρο και όσους πιστούς ευρίσκοντο εντός του ναού.


Η θεία λειτουργία σταμάτησε και όλοι προσπάθησαν να εξέλθουν από την μικρή θύρα της εκκλησίας προκειμένου να δουν τι συνέβη. Το θέαμα που αντίκρισαν μπροστά στην είσοδο της εκκλησίας ήταν συγκλονιστικό.


Ο Κυβερνήτης κειτόταν νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος.


Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στον πρώην εφημέριο του ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Ελευθέριο Μίχο ,καθώς και στον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, που με τις ενέργειες τους ανακαινίστηκε ο Ιστορικός ναός του Αγίου Σπυρίδωνα και αποτελεί ένα κόσμημα για την πόλη του Ναυπλίου.


Σχόλια