Ενθουσιώδης υποδοχή του Τάσσου Χειβιδόπουλου από τους πολίτες του Άργους (Ολόκληρη η ομιλία)


Μία ενθουσιώδης υποδοχή περίμενε τον Τάσσο Χειβιδόπουλο στο Άργος και στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του από τους πολίτες του Άργους που γέμισαν το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο αλλά χαρακτηριστικό είναι ότι καθόντουσαν όρθιοι αλλά και έξω απ' αυτό. 
Ο υποψήφιος δήμαρχος Άργους Μυκηνών Τάσσος Χειβιδόπουλος ανακοίνωσε το όνομα του συνδυασμού το οποίο είναι 
«Δυνατή πόλη ξανά» και στην ομιλία του τόνισε:Αγαπητές Συμπατριώτισσες , Αγαπητοί Συμπατριώτες

Η σημερινή σας παρουσία σήμερα εδώ στην πρώτη συγκέντρωση της παράταξης μας δείχνει εκτός από την δυναμική της προσπάθειας μας , δείχνει την βούληση σας για μια μεγάλη αλλαγή , μια μεγάλη ανατροπή στον Δήμο Άργους Μυκηνών.Σήμερα είναι εδώ πολίτες που πολιτικά μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, μα πάνω από όλα ενεργοί πολίτες που διακατέχονται από άδολο κι ακομμάτιστο πατριωτισμό για την πόλη τους και την ζωή τους.


Που πιστεύουν ότι είναι η ώρα οι ίδιοι οι πολίτες να πάρουν στα χέρια τους ξανά την τύχη της πόλη τους και να την οδηγήσουν σε έναν άλλο δρόμο. Τον δρόμο της συμμετοχής, της ευθύνης, της ανάπτυξης .


Αγαπητέ συμπατριώτη, αγαπητή συμπατριώτισσα

Ο τόπος που γεννήθηκες, ο τόπος που μεγάλωσες, ο τόπος που διαμένεις δεν σημαίνει ότι είναι και ο καλύτερος ή ο ομορφότερος του κόσμου...

Όμως τον αγαπάς! Τον αγαπάς γιατί έχεις αναμνήσεις, γιατί εκεί μεγάλωσες, εκεί ωρίμασες, εκεί μεγαλώνουν τα παιδιά σου… γιατί ο τόπος σου είσαι εσύ ο ίδιος…Οι συνδημότες σου, οι συμπολίτες σου, οι συγχωριανοί σου, οι γείτονές σου δεν είναι πάντα οι καλύτεροι του κόσμου, όμως τους σέβεσαι και πορεύεσαι μαζί τους,

γιατί ο τόπος και οι πολίτες του είναι ένα κομμάτι.


Πριν από 9 περίπου χρόνια οι Αργείοι επέλεξαν ως δήμαρχό τους τον Δημήτρη Καμπόσο και την σημερινή δημοτική αρχή. Ήταν η εποχή που άρχιζε η μεγάλη κρίση, η εποχή που ανέδειξε στην ελληνική πολιτική σκηνή μια πλειάδα λαϊκιστών. Ο λαός του Άργους γνώριζε πολύ καλά τα έργα και τις ημέρες του κ. Καμπόσου, αλλά πίστεψε ότι με τον παρορμητισμό του θα έφερνε την ανατροπή στην πόλη.

Μια αλλαγή που θα απέτρεπε την κρίση και θα έφερνε χρήματα και ανάπτυξη στην πόλη. Ο κ. Καμπόσος εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία και, υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες, εξελέγη δήμαρχος.


Έκτοτε πέρασε αρκετό διάστημα, 9 περίπου χρόνια. Ο χρόνος αυτός είναι ικανός για να μετρηθεί ο πολιτικός βίος και η πολιτεία της Δημοτικής Αρχής . Και η ετυμηγορία της Ιστορίας είναι η εξής:

Η ιστορική πόλη μας , ο Δήμος Άργους Μυκηνών σήμερα περνά την δυσκολότερη περίοδο της νεώτερης ιστορίας της.


Κλειστά μαγαζιά πέριξ του κέντρου, οικονομική καθίζηση της εμπορικής δραστηριότητας , ανεργία και υποαπασχόληση, αναπτυξιακή απραξία, πολιτιστική παρακμή είναι πλέον τα χαρακτηριστικά μιας άλλοτε εύρωστης τοπικής οικονομίας.

Εμπορική απομόνωση όταν διπλανές πόλεις παρουσιάζουν μια τεράστια αύξηση των οικονομικών τους μεγεθών κλέβοντας πελάτες από το μόνο κατ’ όνομα πλέον «εμπορικό Άργος». Ακόμα και αυτό το ιδιαίτερο ΠΑΖΑΡΙ μας η λαϊκή μας αγορά που αποτελούσε για πολλά χρόνια την μεγαλύτερη κοινωνική και οικονομική συνάθροιση στην Πελοπόννησο, κάθε χρόνο συρρικνώνεται και μικραίνει ενώ οι πολίτες που συνέρρεαν σε αυτή έχουν πλέον φύγει για άλλες πολιτείες και δυστυχώς όχι μακρινές.


Όλο και λιγότεροι επισκέπτες προτιμούν σήμερα το Άργος για τις αγορές τους αφού οι χωρίς κανένα σχεδιασμό επιλογές της Δημοτικής Αρχής έχουν μετατρέψει την πόλη σε ένα μεγάλο μποτιλιάρισμα το οποίο κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Οι αναλύσεις της Δημοτικής Αρχής ότι όλα αυτά οφείλονται μόνο στην οικονομική κρίση διαψεύδονται καθημερινά από την ανάπτυξη άλλων γειτονικών πόλεων τις οποίες προφανώς αυτές, δεν τις αγγίζει η κρίση.


Η εικονική πραγματικότητα που μας προβάλουν μέσα από τα τακτικά τηλεοπτικά διαγγέλματα του Δημάρχου, ότι δήθεν η πόλη μας είναι γεμάτη ζωή, μετά από κάθε μια από τις 5-10 εκδηλώσεις της πλατείας Αγίου Πέτρου ξεφτίζουν κι εξαφανίζονται λίγα μέτρα μακριά της, λίγες ώρες αργότερα.

Η μεγάλη παρέμβαση που επιχειρήθηκε, η ανάπλαση της πλατείας, αποδείχθηκε καταστροφική για την οικονομική ζωή της πόλης. Όσοι δραστηριοποιούνται παραγωγικά στο Άργος γνωρίζουν τις επιπτώσεις που είχε στην τοπική αγορά το έργο αυτό. Και πόσες καθημερινές δραστηριότητες μεταφέρθηκαν στο γειτονικό Ναύπλιο.


Από την άλλη, η παρουσία της σημερινής δημοτικής αρχής σημαδεύεται από υποβάθμιση των δημοτικών διαμερισμάτων και των γειτονιών της πόλης. Δεν δόθηκε καμιά σοβαρή μέριμνα στη ζωή των κατοίκων των περιοχών εκτός του κέντρου Άργους. Καθαριότητα, υποδομές, δρόμοι, όλα είναι παρατημένα στην τύχη τους. Μόνη τους έγνοια υπήρξαν οι παραλίες του δήμου, και αυτές όχι όλες.

Εκτός αυτών, η δημαρχία του κ. Καμπόσου αποτέλεσε παράδειγμα θράσους και κακοδιοίκησης. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργολαβιών του δήμου γίνεται με τη μέθοδο της κατάτμησης των έργων και της απευθείας ανάθεσης. Αντιδήμαρχοι χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Δήμου ως ιδιωτικά, 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα πέρα από κάθε οδηγία νόμο ή έλεγχο.


Το χειρότερο από όλα όμως είναι η ηθική εξαχρείωση, το ύφος και το ήθος, της δημοτικής αρχής. Η πόλη του Άργους, ο ιστορικός Δήμος Άργους – Μυκηνών, κατάντησε περίγελως στην Ελλάδα και δίνει τροφή σε δημοσιογράφους και καλλιτέχνες να σατιρίζουν το Άργος. Τρανό παράδειγμα τα εβδομαδιαία διαγγέλματα του Δημάρχου και η εφημερίδα ΔΗΜΟΤΗΣ, την οποία υποτίθεται ότι εκδίδει η νεολαία της παράταξης τους. Ένα πανάκριβο, ανορθόγραφο, ασύντακτο προπαγανδιστικό έντυπο, που αντίστοιχά του κυκλοφορούν μόνο σε χώρες με περίεργα καθεστώτα για να υμνούν τον Ηγέτη.


Στην ίδια γραμμή τα site και social media που ελέγχουν και τα οποία ειδικεύονται στην κατασυκοφάντηση των «εχθρών της πόλης». Γιατί, στην προσπάθεια φίμωσης και περιθωριοποίησης κάθε αντίθετης φωνής, επιστρατεύονται τακτικές που θυμίζουν άλλες, θλιβερές εποχές. Με προσωπικές παρεμβάσεις του Δημάρχου και των πιστών του στα μέσα ενημέρωσης και το Διαδίκτυο στοχοποιούνται άνθρωποι και ιδέες. Την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος αναλώνεται σε αντισημιτικές, ρατσιστικές και ξενοφοβικές δηλώσεις, οι οποίες καταδικάστηκαν από σύσσωμα τα δημοκρατικά κόμματα στην Ελλάδα. Στις δηλώσεις του αυτές τον στήριξε σύσσωμη η παράταξή του. Μην το ξεχνάμε αυτό. Και η αποδοκιμασία της ελληνικής κοινωνίας για τη στάση του αυτή και τις λοιπές πολιτικές του εξαλλοσύνες στρέφεται εναντίον και της πόλης που ηγείται. Γιατί σε όλες τις ναπολεόντειες και δονκιχωτικές εκστρατείες που έχει αναλάβει εμφανίζεται πάντοτε ως Δήμαρχος, ενώ ποτέ ο λαός της πόλης δεν τον εξουσιοδότησε για κάτι τέτοιο.


Εγώ ο ίδιος είμαι τον τελευταίο καιρό ο κύριος στόχος μιας λυσσαλέας εκστρατείας λάσπης και συκοφαντίας από τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την υποψηφιότητα μου, την παρουσία μας σήμερα εδώ, πετούν όση λάσπη μπορούν πιστοί στο γνωστό γκεμπελικό ρητό «πες πες κάτι μένει…»

Φταίω για την τιμή των σκουπιδιών αυτοί έχουν φθηνότερο έργο (τις παράγκες που σταμάτησε πάλι το ελεγκτικό με την 1330 απόφασή του και ερωτώ ευθέως υπάρχει σύμβαση ναι ή όχι

Φταίω για την μεταφορά των μαθητών που όμως σήμερα γίνεται κανονικά….

Φταίω για τα ρέματα που δεν είναι καθαρά από τον Αύγουστο που τα παρέλαβε η Περιφέρεια…


Φταίω και για τον Δάκο ….

Είμαι ένας άχρηστος που δεν δουλεύει (λες κι αυτοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι σαν κι εμένα), Είμαι ένας αριβίστας του κομματικού σωλήνα που ψάχνει για καρέκλα (ενώ αυτοί έγιναν διευθυντές αξιοκρατικά), Φοβάμαι τον σταυρό γι’ αυτό δεν κατεβαίνω με τον Τατούλη (το λέει αυτός που δεν έχει κατέβει ποτέ με σταυρό) και άλλα τέτοια.

Μα κυρίως φταίω γιατί τολμώ μετά την δική σας προτροπή και με την δική σας συμμετοχή να μπω μπροστά, για να αμφισβητήσουμε την απόλυτη κυριαρχία τους και να προτείνουμε μια άλλη πρόταση, έναν άλλο δρόμο, όπου ο Δήμαρχος δεν είναι φυσικά ο απόλυτος άρχων της πόλης, αλλά ένας πολίτης σαν όλους μας, που απλά και μόνο, εσείς του μεταβιβάζετε την ευθύνη της διοίκησης της πόλης και φυσικά διατηρείτε το δικαίωμα του καθημερινού ελέγχου σε μένα και το σύνολο των μελών της παραταξής μας. Θεωρούν ότι για να κατέβει κάποιος απέναντι σε αυτούς και τις πολιτικές θα πρέπει να τους ρωτήσει…..


Ας καταλάβουν λοιπόν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι σε αυτή την πόλη, ας καταλάβουν ότι αυτή η μεγάλη παρέα ανθρώπων , η παράταξή μας , δεν έρχεται για να διχάσει την πόλη, όπως αυτοί με τις πρακτικές που ακολουθούν.

Κάποιοι άνθρωποι, ίσως λόγω διαφορετικής αντίληψης για τη συμμετοχή στα κοινά, ίσως λόγω της κάποιας εμπειρίας τους, ίσως ακόμα από μια εσωτερική ανάγκη για προσφορά, θέλουν να παλέψουν για τον τόπο τους και τους συμπολίτες τους. Έχουν το όραμα και την ελπίδα ότι ο αγώνας για τα κοινά δεν είναι μάταιος. Θεωρούν πως δεν έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη όψη του νομίσματος.

Η ιδιοτέλεια, ο καιροσκοπισμός, η μισαλλοδοξία και πολλά άλλα…

Το γνωρίζεις εξαρχής και δεν γελιέσαι, ξέρεις ποιος είναι ο στίβος της πολιτικής.

Ξέρεις όμως πολύ καλά ότι απ’ έξω τίποτα δεν αλλάζει.

Φαντάζομαι πως δεν συγκινούν τους πάντες αυτά τα λόγια.

Σήμερα όμως απευθυνόμαστε σε αυτούς που συγκινούνται, σε αυτούς που προτάσσουν το εμείς και όχι το εγώ, σε αυτούς που επιθυμούν να παλέψουν και να συγκρουστούν, σε αυτούς που νιώθουν ίσοι απέναντι σε ίσους.

Μπροστά σε όλα αυτά, δεν μπορώ να παραβλέψω τα λόγια του Μολιέρου: «Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι’ αυτό που κάνουμε, αλλά και γι’ αυτό που δεν κάνουμε».

Για αυτό και σήμερα, ενώπιων σας, παίρνω την ευθύνη που μου αναλογεί ως πολίτης του Άργους και ως δημοκρατικός άνθρωπος.

Ζητώ την στήριξή σας για να ξεκινήσουμε μαζί μια πορεία που κατάληξη θα έχει την αλλαγή της ημερινής Δημοτικής Αρχής .

Δημότες του Δήμου Άργους – Μυκηνών, οι περισσότεροι με γνωρίζετε . Δεν είμαι όμως εγώ το πρόσωπο που θα κάνει την διαφορά. Οι αγώνες αυτοί δεν είναι ατομικοί, γίνονται από συλλογικότητες, που ως μπροστάρηδες θα αναλάβουν να συμπαρασύρουν μαζί τους ένα πλειοψηφικό ρεύμα που σήμερα ασφυκτιά.

Τα χαρακτηριστικά της δικής μας προσπάθειας διαφέρουν από την υφιστάμενη κατάσταση. Βέβαια κάθε καινούργια πρωτοβουλία το ίδιο ευαγγελίζεται…

Εύλογα συλλογίζεται ο πολίτης ότι όλοι το ίδιο λένε…

Αναρωτιέται, γιατί εσείς θα κάνετε κάτι το διαφορετικό;

Στο τέλος θα τάξετε…

Στο τέλος θα μοιράσετε…

Στο τέλος θα βολέψετε…

Ελέγξετε μας λοιπόν αρχής γενομένης από σήμερα.

Δεν θα τάξουμε… Δεν θα μοιράσουμε… Δεν θα βολέψουμε…

Εγώ προσωπικά το χρωστάω σε όλους εσάς που τόσα χρόνια με τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας, το χρωστάω στα παιδιά μου, αλλά και ο κάθε ένας το χρωστά στα δικά του τα παιδιά! Επιβάλλεται ωριμότητα από όλους μας πλέον!

Έχω κάνει την αυτοκριτική μου γιατί ομολογώ ότι δεν σκεφτόμουν πάντα έτσι…

Σε μια Ελλάδα και σε μια εποχή που στο σύνολό της «βολευόταν», ίσως «βόλεψα» αρκετούς, κάποιοι θα πουν «βολεύτηκα» κι εγώ. Ενδεχομένως…

Άλλωστε είμαστε ομάδα πλέον! Ο Πέτρος, η Σοφία, ο Χρήστος, ο Νικόλας η Βαλεντίνα ο Παναγιώτης ο Λουκάς και πόσοι ακόμα δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους! Δεν τους ελέγχω, με ελέγχουν! Νεότεροι κατά κύριο λόγο άνθρωποι, άφθαρτοι, ατσαλάκωτοι, αλέκιαστοι, εργατικοί και πρόθυμοι , δεν χαρίζουν αυτά τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά στην προσωπική φιλοδοξία κανενός, ούτε και σε μένα.

Εμείς τον «λαϊκισμό» θα τον πολεμήσουμε με «ρομαντισμό»!

Θα μας πούνε, οι «ρομαντικοί» είναι για την αντιπολίτευση! Ίσως! Ίσως και όχι, ίσως να έχει φθάσει η ώρα!

Σήμερα η ομάδα, τα χαρακτηριστικά της οποίας σας περιέγραψα και εγώ προσωπικά, απευθυνόμαστε σε εσάς και δημόσια σας καλούμε να περπατήσουμε μαζί το μονοπάτι των ερχόμενων δημοτικών εκλογών στον Δήμο Άργους - Μυκηνών.

Θεωρούμε πως το πραγματικά υγιές κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας είναι στην συντριπτική του πλειοψηφία εκτός της υπάρχουσας πολιτικής σκηνής, η οποία διαφεντεύεται ή καλύτερα λυμαίνεται από δημάρχους σουλτάνους που «διαφεντεύουν» την πόλη τους, από αντιδημάρχους «μεγαλοπαράγοντες», απο δημοτικούς συμβούλους «κομματάρχες» και από παρατρεχάμενους «ρουσφετολόγους ψηφοθήρες».

Θεωρούμε ότι η γνώμη σας και η συμμετοχή σας είναι σπουδαιότερη κι από την ψήφο σας.

Αύριο κιόλας θα ξεκινήσει ένας ανοικτός διάλογος με όλους τους πολίτες του Δήμου Άργους Μυκηνών. Ένας διάλογος πάνω στους άξονες της προγραμματικής συμφωνίας που θα προτείνουμε στους πολίτες.

Μέσα από την ιστοσελίδα μας και τα social media ξεκινάει σήμερα ένας ουσιαστικός διάλογος με τους πολίτες που θα συνδιαμορφώσει τις πολιτικές μας σε οτιδήποτε αφορά την πόλη και τους πολίτες της.

Διατρέχοντας τους βασικούς στόχους της κίνησής μας ας τους συνοψίζουμε στους εξής:

Να αναδειχθούν τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα το Άργος και τους κατοίκους του, χωρίς υπερβολή, αλλά και χωρίς «ωραιοποίηση» της σημερινής πραγματικότητας. Δηλαδή να κοιτάξουμε στα μάτια τους πολίτες να ακούσουμε τους προβληματισμούς τους και να προτείνουμε και να εφαρμόσουμε λύσεις.

Να δοθεί το βήμα ώστε να ακουστεί επιτέλους ξανά η φωνή των κατοίκων και των επαγγελματιών συμπολιτών μας, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον της πόλης. Να δώσουμε προοπτική στην επιχειρηματικότητα , να δημιουργήσουμε μέσα από ξεκάθαρες πολιτικές ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον στο Δήμο μας.

Να δημιουργηθεί μια πλατιά κοινωνική συμμαχία, με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας. Πάνω από κόμματα και παρατάξεις. Θέτοντας το εμείς, πάνω από το εγώ. Με σκοπό να αξιοποιήσουμε τις ιδέες και τη δημιουργικότητα των πολιτών του Άργους, προκειμένου να διαμορφώσουμε καινοτόμες προτάσεις και να σχεδιάσουμε λύσεις, που θα απαντούν στις σημερινές αλλά και στις μελλοντικές ανάγκες της πόλης.

Να υπάρξει μια δυναμική παρέμβαση, με ισχυρή φωνή και παρουσία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και να διεκδικήσουμε αυτά που η πόλη και οι συμπολίτες μας δικαιούνται,αλλά συστηματικά μας αρνούνται όλα αυτά τα χρόνια. Ο Δήμος Άργους Μυκηνών είναι ένα πανίσχυρο brand name και πρέπει επιτέλους να πάρει την θέση που του αρμόζει στην Ελλάδα και στον κόσμο. Ο Δήμος Άργους Μυκηνών θα πρέπει να καταρτίσει ένα φιλόδοξο τουριστικό πρόγραμμα και να βρεθεί σε όλες τις απαραίτητες τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να αναδείξει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα στην αναζήτηση της τουριστικής του ταυτότητας. Η ανάπτυξη των εναλλακτικών τουριστικών προοπτικών (αθλητικός τουρισμός, αγροτουρισμός, θρησκευτικός τουρισμός , ορειβατικός & περιπατητικός τουρισμός κ.α.) είναι ίσως η νέες μεγάλες προκλήσεις για την ανάδειξη του Δήμου μας σε έναν τουριστικό προορισμό υψηλού επιπέδου με κέντρο τις Μυκήνες και ακτίνες το σύνολο των περιοχών του.

Να γίνουν οι Αργείτες και οι Αργείτισσες ξανά υπερήφανοι για την ταυτότητά τους. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Για να καταστεί η δημιουργική αναγέννηση του Άργους, κινητήριος δύναμη για την αναπτυξιακή αναγέννηση της Αργολίδας και της Πελοποννήσου.

Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να επιστρέψουν οι Αργείτες και ειδικά οι νέοι στην πόλη τους. Ως επαγγελματίες, επενδύοντας ξανά στην αξία και τις ευκαιρίες του Άργους που θα δημιουργήσουμε. Ενός Δήμου με αναπτυξιακές προοπτικές , με ξεκάθαρες χρήσεις γης με χώρους ανάπτυξης Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων (ΒΙ.ΠΕ. , ΒΙΟ.ΠΑ. κ.α.) Η παράλληλη ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής με την χρήση των έξυπνων πρακτικών για την γεωργία και η σύνδεσή της με τον τουρισμό είναι ακόμα μια προοπτική για την ανάπτυξη του τόπο μας.

Να κάνουμε τον Δήμο Άργους Μυκηνών μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη όπου η τεχνολογία θα κάνει καλύτερη την ζωή των πολιτών. Η εφαρμογή των πολιτικών μια ηλεκτρονικής πόλης θα δώσει μια άλλη εικόνα στον Δήμο μας. Από το απλό συνολικό Wi Fi έως την πλήρη ηλεκτρονική διακυβέρνηση της. Σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στην προσπάθεια αυτή.

Η συμμετοχή των πολιτών μέσα από κοινωνικά δίκτυα εθελοντών που θα δημιουργήσουμε είναι βασικός συστατικός παράγοντας της προσπάθειας μας. Οι ενεργοί πολίτες θα είναι αυτοί που θα συνδιαμορφώσουν μαζί με τον Δήμο το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης και φροντίδας σε μια λογική προσωπικής προσφοράς κι όχι προσωπικής προβολής.

Η αναπτυξιακή πορεία της πόλης μας περνάει και μέσα από την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών δομών της. Η ανάπτυξη της Τουριστικής Σχολής και η σύνδεση της με την ΑΡΓΩ και τις δραστηριότητες της είναι μονόδρομος τόσο για την σχολή όσο και για την Τουριστική Εταιρεία του Δήμου μας. Είναι αναγκαία η ανεύρεση λύσης στέγασης για την Σχολή προκειμένου το εμβληματικό Κωνσταντοπούλειο να αποδοθεί στους πολίτες ως Πνευματικό Κέντρο που θα στεγάσει το Ίδρυμα Αργειακών Μελετών που θα δημιουργήσουμε. Παράλληλα θα εξασφαλίσουμε την απαραίτητη κτιριακή υποδομή για την στέγαση Σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου την οποία θα διεκδικήσουμε στον νέο σχεδιασμό.

Είναι ευκαιρία να αναπτύξουμε με την χρήση δανεισμού κι Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ένα πρόγραμμα εξαγοράς και ανακαίνισης εμβληματικών κτιρίων της πόλης, όπως η οικία Καλλέργη στην Δαναού, Ερημωμένα Εργοστάσια πέριξ της πόλης κ.α. κτίρια για την στέγαση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων του Δήμου.

Η υποστήριξη των πολιτιστικών , αθλητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων θα διαμορφώνεται και θα περνάει μέσα από ένα πρόγραμμα αξιολόγησης και καταγραφής των δραστηριοτήτων και των συλλόγων προκειμένου να υπάρχει αξιοκρατία και ορθοκατανομή του δημοτικού χρήματος και να αποδίδει αποτελέσματα κι όχι να μοιράζεται με λογικές ρουσφετιού και γνωριμιών.

Να δοθεί ξανά αξία στις γειτονιές του Άργους και σε όλες της δημοτικές κοινότητες. Κάθε γειτονιά και κάθε κοινότητα θέλουμε να αποκτήσει τη δική της ταυτότητα και να αποτελέσει πόλο έλξης, ανάπτυξης, τουρισμού, πολιτισμού, κ.α. Θέλουμε να λειτουργούν αυτόνομα και να διαθέτει η καθεμιά τις δικές της υποδομές.

Αγαπητέ συμπατριώτη, αγαπητή συμπατριώτισσα

Παίρνω σήμερα την ευθύνη να ηγηθώ ενός ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού .

Παίρνω την ευθύνη και ζητώ από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς να ενώσουμε τις δυνάμεις και να βάλουμε επιτέλους τέλος στη χειρότερη δημαρχιακή διοίκηση που γνώρισε ποτέ το Άργος και ευρύτερα όλος ο Δήμος Άργους – Μηκυνών .

Παίρνω την ευθύνη γιατί θεωρώ υποχρέωση μου , ως ενεργός πολίτης και ως μάχιμος αυτοδιοικητικός , να μπω μπροστά και να διαλαλήσω σε όλο το Άργος και σε κάθε χωριό ότι αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο.

Παίρνω την ευθύνη για να σταματήσει ο πολιτικός εκχυδαισμός , η πολιτική σπίλωση και συκοφάντιση κάθε ανεξάρτητης φωνής, η πολιτική αμετροέπεια και η τάση σε φασιστικές νοοτροπίες και λογικές.

Όλες και όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά σε αυτό το τόπο.

Στο τόπο μας , στη πόλη του Άργους μας και στα χωριά μας .

Γιατί αυτός ο τόπος ανήκει σε όλους μας και όχι στο Δήμαρχο.

Αυτός ο τόπος υπήρχε πριν απο εμάς και θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από εμάς.

Δεν είναι κτήμα ούτε του Δημάρχου ούτε των δημοτικών του συμβούλων όπως φαντάζονται τα τελευταία 8 χρόνια στο Δημαρχείο του Άργους.

Ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι υπηρέτες των πολιτών και όχι αφεντικά.

Ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι καθημερινοί εργάτες για το Δήμο και όχι τηλεοπτικοί αστέρες.

Ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν στόχο την προβολή του Δήμου και όχι την αυτοπροβολή.

Φίλες και φίλοι

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τις θέσεις και τις προτάσεις μας για το Δήμο .

θέσεις και προτάσεις που θα εμπλουτίσουμε το αμέσως προσεχές διάστημα μέσω μιας ευρείας επικοινωνίας με τους πολίτες και φορείς.

Γιατί για εμάς τίποτα δεν μπορεί να γίνει ερήμην των πολιτών .

Εμείς θέλουμε να συναποφασίζουμε με τους πολίτες και όχι να αποφασίζουμε για αυτούς κατά το δοκούν .

Εμείς μπορούμε να αξιοποιήσουμε ακόμα και τις ατέλειες του νέου νόμου και μέσα από έναν ουσιαστικό γόνιμο προγραμματικό διάλογο με όλες τις παρατάξεις να διοικήσουμε τον Δήμο με συναινέσεις κι όχι με διχαστικά διλήμματα.

Για εμάς δεν υπάρχουν προσωπικές πολιτικές και στρατηγικές.

Για εμάς η διοίκηση του Δήμου δεν είναι επιβολή της άποψης του ενός , ούτε αυτού που φωνάζει πιο δυνατά.

Είναι συλλογικό έργο προς όφελος των πολιτών και μόνο.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι η καθεστωτική πολιτική νοοτροπία που έχει μολύνει την κοινωνία μας θα χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που έχουν στη φαρέτρα τους οι σύγχρονοι Γκεμπελίσκοι της πόλης μας.

Αύριο θα υπάρξουν σίγουρα διαγγέλματα με παραινέσεις, διλήμματα κι έμμεσες απειλές για πολλούς από εμάς.

Έμαθα επίσης ότι αύριο θα κυκλοφορήσουν και πάλι τις γνωστές δημοσκοπήσεις και θα μας παρουσιάζουν τουλάχιστον τρίτους μπορεί και τέταρτους λόγω του φόβου που προκαλεί η σημερινή παρουσία μας.

Θυμίζω στους κατασκευαστές κατά παραγγελία δημοσκοπήσεων ότι οι τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις που διεξήχθησαν με κάλπη είχαν ένα και μοναδικό μεγάλο χαμένο. Το σύστημα του Δημαρχείου.

Δεν τους φοβάμαι δεν τους φοβούμαστε.

Δεν θα πέσουμε στο επίπεδο τους . Δεν θα χρησιμοποιήσουμε λάσπη και ύβρεις ούτε απειλές .

Να είναι σίγουροι όμως ότι θα πάρουν απάντηση σε όλα και όλοι.

Η Δημοκρατία θα τους αποβάλλει στις επερχόμενες εκλογές .

Οι πολίτες ήδη τους έχουν απορρίψει και αυτό το νιώθουμε καθημερινά στις επαφές μας .

Σας καλώ όλοι μαζί δεξιοί , κεντρώοι και αριστεροί δημοκρατικοί πολίτες , ενεργοί πολίτες, όλοι όσοι πιστεύουμε στον άδολο ακομμάτιστο πατριωτισμό συμπατριώτισσες και συμπατριώτες να διεκδικήσουμε το δικαίωμα να φτιάξουμε όλοι μαζί το Δήμο που επιθυμούμε .

Σας καλώ να συμπορευτούμε όλοι μαζί – χωρίς διαχωρισμούς- στο δρόμο για ένα καλύτερο , ανθρώπινο, σύγχρονο Δήμο Άργους – Μυκηνών που θα είναι το σπίτι όλων μας ανεξαιρέτως και όχι των ολίγων και εκλεκτών.

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας απόψε εδώ.

Η μαζική προσέλευση σας δείχνει την αποφασιστικότητα σας να βάλουμε επιτέλους τέλος στο κατήφορο.

Όλοι μαζί για το Δήμο μας.

Όλοι μαζί για το μέλλον μας .

Όλοι μαζί δεν περισσεύει κανείς.

Για εμάς δεν έχει αξία να «πάρουμε» τον Δήμο, για όλους εμάς αξία έχει να «αλλάξουμε τον Δήμο.

Εμπρός Λοιπόν Όλοι Μαζί Να Ξανακάνουμε Τον Δήμο Άργους Μυκηνών Μια Δυνατή Πόλη Ξανά

Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω το Βαγγέλη το Χάρη και την Σωτηρία από το Φωτογραφείο Σιαχάμης για την καταπληκτική δουλειά που έκαναν με το video και τις εικόνες.

Μπορεί να κρυώσαμε λίγο ξημερώματα Σαββάτου αλλά τελικά ήταν μια υπέροχη εμπειρία

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το φίλο Γιάννη Σουλτανίδη και την εταιρεία του Positive Design Lab για την δημιουργία του λογότυπου καθώς και της ιστοσελίδας του συνδυασμού μας

Θα ήθελα να αναφερθώ στον συμβολισμό του λογοτύπου μας. Είναι προσωπική μας επιθυμία και εμένα και των συνεργατών μου, που επιμελήθηκαν τον σχεδιασμό του, το λογότυπό μας να κυκλοφορήσει σε πολλά χρώματα. Ούτε σκέτο μπλε, ούτε σκέτο πράσινο, ούτε σκέτο κόκκινο. Όπως ακριβώς και η φιλοσοφία της κίνησής μας! Οι κομματικοί χρωματικοί ταυτισμοί δεν έχουν θέση στην παράταξή μας! Όλες οι απόψεις, όπως και όλα τα χρώματα, μπορούν να εναρμονιστούν και να έχουν σημαντική προσφορά στον αγώνα μας για έναν καλύτερο Δήμο Άργους – Μυκηνών.

Τι συμβολίζει η δίεση μπροστά από το λογότυπό μας.

Καταρχήν τους παράλληλους δρόμους, οι οποίοι συναντούνται, τέμνονται, διασταυρώνονται. Είναι ο ξεχωριστός δρόμος του καθενός από εμάς, κοινωνικός, πολιτικός, επαγγελματικός, προσωπικός, που όμως σε κρίσιμες στιγμές, όπως το να επαναφέρουμε τον Δήμο μας εκεί που του αξίζει, συναντά τον διπλανό του δρόμο και πορεύονται μαζί με κοινό σκοπό και κοινό όραμα.

Στην γλώσσα των social media και της τεχνολογίας, η δίεση ή αλλιώς το hash tag συμβολίζει την ομαδοποίηση. Αυτό ακριβώς είμαστε, μια ομάδα, όχι μονάδες, όχι πρόσωπα, όχι αφεντάδες του τόπου μας! Ομαδοποιούμαστε κάτω από μια φράση – κλειδί και αυτή είναι συγκεκριμένη: να αλλάξουμε τον Δήμο μας!

Στη μουσική σημειογραφία η δίεση ανυψώνει το τονικό ύψος του φθογγόσημου. Ναι, αν χρειαστεί θα σηκώσουμε τους τόνους και όχι μόνο κατά ένα, αλλά κατά πολλά ημιτόνια. Θα σηκώσουμε τη φωνή μας για να ακουστεί παντού ότι ο Δήμος Άργους – Μυκηνών μπορεί και πρέπει να γίνει μια δυνατή πόλη ξανά!
Σχόλια