Γ. Μανιάτης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: "Απαραίτητος κρίκος για ανάπτυξη τα Επιμελητήρια"


Ο ρόλος των Επιμελητηρίων στην ανάπτυξη της οικονομίας, ζητήματα που άπτονται του επιχειρείν, αλλά και ενεργειακά θέματα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, παρουσία του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη. 
Στη διάρκεια της τοποθέτησής του αλλά και στο διάλογο που ακολούθησε με τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Δ.Σ. του ΕΕΑ, ο κ. Μανιάτης απέδωσε τα εύσημα στη Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για το έργο της, ενώ δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής του επιμελητηριακού θεσμού, ο οποίος, όπως είπε, έχει αδικηθεί στην Ελλάδα.

 Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε συγκεκριμένα ότι πρέπει να εκχωρηθούν στα Επιμελητήρια αρμοδιότητες του Δημοσίου, τις οποίες "είτε κακώς ασκεί τώρα το κράτος είτε δεν τις ασκεί καθόλου διότι δεν διαθέτει τα στελέχη ή δεν έχει τις δυνατότητες".

"Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το μεγαλύτερο στη χώρα, αλλά και όλα τα Επιμελητήρια, είναι ένας θεσμός της κοινωνίας των πολιτών που ταυτόχρονα προωθεί το ορθά εννοούμενο επιχειρείν, είναι ένας θεσμός που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας…Πιστεύω ότι τα Επιμελητήρια είναι ο απαραίτητος κρίκος για να υπάρξει ανάπτυξη. Χωρίς εσάς δεν υπάρχει ανάπτυξη", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, κατά την παρουσίαση του κ. Μανιάτη, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει επί υπουργίας του για την προώθηση των ερευνών για υδρογονάνθρακες, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά ζητήματα ο κ. Μανιάτης έκανε λόγο για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στον τομέα αυτό τα τελευταία τέσσερα χρόνια, γεγονός που στερεί σημαντικά έσοδα από τη χώρα και την οικονομία. 

Μιλώντας για τους τρεις τομείς των αρμοδιοτήτων του - ενέργεια και περιβάλλον, μεταφορές και δημόσια έργα, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών - ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την ανάγκη αλλαγής των σχεδιασμών για δημόσια έργα, πολιτική προστασία, πυροπροστασία κ.λ.π., αλλά τις προκλήσεις της ψηφιακής επιχειρηματικότητας, ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζεται ένα πιο μικρό και αποτελεσματικό Δημόσιο.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια