Όμορφο, ανοιχτό σε όλους, ιδιαίτερα προσεγμένο και ανανεωμένο το Δ.Α.Κ. ΆργουςΈνας συγχρονος πολυχώρος περιπάτου, εκτόνωσης, αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωνικοποίησης, δράσεων και εκδηλώσεων, μα πάνω από όλα ένας τόπος απόδρασης από τη δύσκολη καθημερινότητα. Το Δ.Α.Κ. (στάδιο) Άργους είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου Άργους Μυκηνών με μια αυξημένη επισκεψιμότητα . Η θέση του είναι βεβαίως μοναδική . Από νωρίς το πρωί έως τις απογευματινές ώρες χαρίζει μοναδικές στιγμές άθλησης, χαλάρωσης και ανάπαυσης. Το βράδυ, ο επισκέπτης ζει όλο το μεγαλείο της δύσης του ηλίου που σταδιακά βυθίζεται στον ορίζοντα, προσφέροντας μοναδικές εικόνες και βιώματα."Μεγάλη σημασία δόθηκε στην λειτουργική αναβάθμιση, στον επανασχεδιασμό της αισθητικής του χώρου αλλά και στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων με σύγχρονα μέτρα προστασίας .Το αποτέλεσμα είναι ένας χώρος οριοθετημένος με ισχυρή θέση και υπόσταση, με όμορφες διαδρομές και πολύ πράσινο, που αντικρίζει το μυθικό κάστρο της Λάρισας, ένας τόπος έκφρασης που το ανθρώπινο ταλέντο ανθίζει ."


"Επιθυμία της δημοτικής αρχής είναι το Δ.Α.Κ. Άργους να γίνει και ένας χώρος εκπαίδευσης και μάθησης, για όλους, μικρούς και μεγάλους. Να αποτελέσει σαφώς ένα κέντρο υψηλών αθλητικών προδιαγραφών αλλά παράλληλα και ένα σημείο αναφοράς και επαφής με τη φύση, το συνάνθρωπο και οπωσδήποτε τη μνήμη του τόπου και της κοινωνίας."


"Στόχος του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Μέριμνα & Αθλητισμός Δήμου Άργους Μυκηνών είναι, συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης διοίκησης, να δημιουργηθεί ένα πλέγμα ιδιαίτερων διαδρομών και στάσεων, αναδεικνύοντας, με λιτές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις κάποια ιδιαίτερα σημεία. Υφιστάμενοι πευκώνες και σχεδιαζόμενοι ελαιώνες, οικεία τοπία της ελληνικής φύσης αναδεικνύονται σε τόπους συνάντησης . Στο Δ.Α.Κ. Άργους ο αθλητισμός, η αισθητική και η αναψυχή συνυπάρχουν και συνεργούν καθημερινά ." 

Σχόλια