Η Αγία Μαρίνα στο Κάστρο ΛΑΡΙΣΑ στο ΑΡΓΟΣ

Επί τη εορτή της Αγίας Μαρίνας πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς η ομώνυμη Ιερά Μονή που βρίσκεται στην νότια Πλευρά του κάστρου του Άργους.

Την παραμονή της εορτής Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 τελέστηκε Αρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου. Μετά το πέρας του εσπερινού ο εφημέριος του μοναστηριού και Ιεροκήρυκας της μητροπόλεως Αργολίδος , Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μιχαλόπουλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη και τους Ιερείς που συμμετείχαν και λάμπρυναν με την παρουσία τους την εορτή της Αγίας Μαρίνας.

Με περισσή ευλάβεια και πίστη, κάθε χρόνο πλήθος προσκυνητών συρρέουν στην Ιερά Μονή για να ζητήσουν τη χάρη και το έλεος της Αγίας Μαρίνας και να καταθέσουν την ελπίδα, την αγωνία και την προσδοκία τους στη θαυματουργή Αγία.


Τη νότια πλευρά του κάστρου του Άργους, στολίζει το κατάλευκο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Ένα σχετικά μικρό συγκρότημα, που κυριολεκτικά κρέμεται στην άκρη του βουνού της Λάρισας. Πάνω του στέκεται αγέρωχο το ιστορικό κάστρο του Άργους

Σχόλια