Εγκαίνια της έκθεσης για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στο Ναύπλιο από τον Πρόεδρο της Βουλής


Στο Ναύπλιο, και συγκεκριμένα στο κτήριο του Βουλευτικού, όπου λειτούργησε η Βουλή των Ελλήνων τις περιόδους 1825-1826 και 1827-1828, ταξιδεύει την Τρίτη η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής «Οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών» με θέμα την ιστορία και τη λειτουργία του Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 19:00 στο Βουλευτικό Ναυπλίου, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία υπό την αιγίδα του οποίου τελεί η έκθεση κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Αξιοποιώντας σπάνια τεκμήρια και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, η έκθεση αφηγείται δύο σχεδόν αιώνες κοινοβουλευτικού βίου: από τις πρώτες εθνοσυνελεύσεις που ακολούθησαν την ελληνική επανάσταση του 1821 έως την εδραίωση του κοινοβουλευτισμού την περίοδο 1862-1914, από τις κρίσεις του Μεσοπολέμου έως τα χρόνια που οδήγησαν στην κατάλυση της δημοκρατίας το 1967, από τη μεταπολίτευση του 1974 έως τις μέρες μας.

Η έκθεση στο Βουλευτικό Ναυπλίου θα λειτουργήσει για το κοινό από τις 9.9.2020 έως τις 4.10.2020 και θα είναι επισκέψιμη με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο κοινοβουλευτικός συντάκτης Γιώργος Λυκουρέντζος.

Σχόλια