Αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντιναυάρχου Κ.Πανανά στο Άργος


Αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντιναυάρχου (ΠΝ) Κωνσταντίνου Πανανά, ο οποίος έπεσε υπέρ πατρίδος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στην βραχονησίδα Κίναροs στο Αιγαίο Πέλαγος , τη νύχτα της 11 Φεβρουαρίου 2016 ως συγκυβερνήτης Ελικοπτέρου ΑΒ-212, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης στην πόλη του Άργους όπου ευρίσκεται η προτομή του Κωνσταντίνου Πανανά.
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έκανε ο Δήμαρχος Άργους -Μυκηνών Δημήτριος Καμπόσος μαζί με τον Υπαρχηγό ΓΕΝ Υποναύαρχο (ΠΝ) Γεώργιο Καμπουράκη και τον Πρόεδρο του ΙΣΚΕ π. Γεώργιο Σελλή. Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, οι γονείς του αδικοχαμένου Αντιναύαρχου Κωνσταντίνου Πανανά, συγγενείς, οι τοπικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου.

Στις 11 Φεβρουαρίου 2016 η Ελλάδα βυθίστηκε στο πένθος μετά από το χαμό των τριών αξιωματικών που αποτελούσαν το πλήρωμα του ελικοπτέρου Agusta Bell 212ASW (ΠΝ28), κατά τη διάρκεια της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16 που βρισκόταν σε εξέλιξη από το Πολεμικό Ναυτικό

Το ελικόπτερο συνετρίβη στη νησίδα Κίναρο που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου ήταν

Υποπλοίαρχος, Αναστάσιος Τουλίτσης
Υποπλοίαρχος, Κωνσταντίνος Πανανάς
Ανθυπασπιστής, Ελευθέριος Ευαγγέλου

Σχόλια