5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες» στο Ναύπλιο 20 – 25 Ιανουαρίου

Την τρίτη ημέρα του Κινηματογραφικού φεστιβάλ Γέφυρες, διανύουμε σήμερα Τετάρτη 22 Ιανουαρίου.
Μια επιτυχημένη διοργάνωση για 5η συνεχόμενη χρονιά λαμβάνει χώρα στην πόλη του Ναυπλίου υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων.


Πάνω από 40 ώρες προβολής ελληνικού και ξένου κινηματογράφου με την παρουσία ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, ηθοποιών καθώς και παραγωγών θα πραγματοποιηθούν μέχρι και το Σάββατο 25 Ιανουαρίου.

Θερμή υποδοχή στην κατάμεστη αίθουσα του Τριανόν επεφύλαξαν στον Νικήτα Τσακίρογλου και την Χρυσούλα Διαβατη την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στην επίσημη έναρξη του φεστιβάλ. Η εκδήλωση έκλεισε με τιμητική βράβευση από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο στο ζεύγος των ηθοποιών για την συνεισφορά τους στον χώρο του πολιτισμού.

Αύριο, ημέρα Πέμπτη το Φεστιβάλ φιλοξενεί ταινίες παγκόσμιου κινηματογράφου καθώς και ταινίες γυναικών σκηνοθετριών.

Οι προβολές ξεκινούν στις 13.00 στο Τριανόν με την προβολή της ταινίας “Torn Love” της Nurdan Tekeoglou. Εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία του παππού της ,την περίοδο της ανταλλαγής πληθυσμών η Nurdan Tekeoglou αποτυπώνει την ιστορία μέσα από τα μάτια της οικογένειας της . Άλλες ταινίες της είναι : İfakat, I loved you so much; Extraordinary People and Rudolf Nureyev: Island of his Dreams and Twin Stars.

Στην ενότητα γυναικών σκηνοθετριών ακολουθούν οι ταινίες μικρού μήκους, Helen of War …of Love και Helens Meadow .

Στις 15.00 συνεχίζοντας στο χώρο του Τριανόν ακολουθούν στην ενότητα «Παγκόσμιος Κινηματογράφος» 17 προβολές μικρού και μεγάλου μήκους.

Στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή – «Καζαντζάκης» παρουσία του Σκηνοθέτη ακολουθώντας συζήτηση.

Έγραψε ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος για την ταινία : “Κάθε φορά που ο Γιάννης Σμαραγδής κινηματο-βιογραφεί εμβληματικούς Έλληνες, προς τιμήν του, προσαρμόζει το ύφος του στο έργο και την προσωπικότητά τους. Για τον Καβάφη προτίμησε την αφαίρεση, με τον Αλεξανδρινό να διασχίζει σιωπηλός την ψυχή του μέσα από συναντήσεις κι ενδοσκόπηση, και με αφηγηματικό οδηγό τα ποιήματα του. Για τον Γκρέκο επέλεξε έναν πιο δυναμικό καμβά, με αντιθέσεις και ένταση, πολλά πρόσωπα και λυρισμό. Τώρα, στον Καζαντζάκη του, πιάνει το νήμα από την αρχή, την παιδική ηλικία, τη στάμπα του περήφανου και βίαιου Κρητικού πατέρα, για να φτάσει στις τελευταίες στιγμές, στο κρεβάτι του νοσοκομείου στο Φράιμπουργκ, αν και η διαδρομή της ταινίας είναι κάθε άλλο παρά γραμμική.”

Η κινηματογραφική βραδιά κλείνει με την ταινία “Father” του Mark Norflok.

Σχόλια