Έθεσε τους στόχους του ΔΟΠΠΑΤ η πρόεδρος ΜΑΡΙΑ ΡΑΛΛΗ στη πρώτη συνεδρίασηΣας καλωσορίζω στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο και σας ευχαριστώ που τιμάτε με την παρουσία σας και τη συμμετοχή σας, τις εργασίες αυτού του εξαιρετικά σημαντικού οργανισμού του Δήμου Ναυπλιέων, που έχουμε τη χαρά να διοικούμε.Το κοινό μας ενδιαφέρον για τον Πολιτισμό, Αθλητισμό, Τουρισμό και το Περιβάλλον, μας έχει φέρει εδώ για να αναλάβουμε το έργο που με κόπο και αγάπη στήριξαν οι προκάτοχοί μας.

Αναμφίβολα απαιτείται πολλή δουλειά και μεράκι από όλους μας σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης, τους εργαζόμενους, τα μέλη του Δ.Σ, τους συνεργάτες και φυσικά από το Δήμο για να επανασχεδιαστεί, να υποστηριχθεί και να υλοποιηθεί ένα σοβαρό και αξιόπιστο ετήσιο πρόγραμμα δράσεων το οποίο σε βάθος χρόνου θα αποδώσει θετικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη του δήμου.

Από την πλευρά του Δήμου μας, το τμήμα Πολιτισμού ειδικότερα αλλά και όλες οι υπηρεσίες του γενικότερα, επιβεβαιώνουν διαρκώς και παρά τις αντιξοότητες των καιρών, την προσήλωσή μας στην προάσπιση του Πολιτισμού και του Αθλητισμού αφού τα θεωρούμε βασικούς άξονες ανάπτυξης όχι μόνο της δικής μας κοινωνίας αλλά και κάθε οργανωμένης κοινωνίας που αντιλαμβάνεται τον καταλυτικό τους ρόλο, σε κάθε έκφραση της καθημερινής ζωής.

Η αδήριτη ανάγκη εκσυγχρονισμού και εμπλουτισμού των δράσεων μας, με την εισαγωγή νέων εκδηλώσεων, νέων αθλητικών προγραμμάτων, νέων μεθόδων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της της σύγχρονης τεχνολογίας, προσδιορίζει την νέα αντίληψη γύρω από την διοίκηση του Οργανισμού. Άλλωστε δεν έλειψε ποτέ νομίζω από τη φιλοσοφία της δημοτικής αρχής η παράμετρος του εκσυγχρονισμού ώστε κάθε φορά, ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής, να είναι ρεαλιστική, αποτελεσματική και βιώσιμη, σ΄ ένα περιβάλλον που ειδικά σήμερα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό, πιεστικό, απαιτητικό και περιορισμένων ευκαιριών.

Κι εδώ βρίσκεται η απάντηση στο φλέγον και πάντα επίκαιρο ερώτημα του «τι οργανισμό θέλουμε;» Και, εν προκειμένω, πόση καινοτομία χωρά σε αυτόν. Διότι δεν μπορώ να κρύψω την ανησυχία που μου προκάλεσε η πληροφορία ότι στο άκουσμα της αναζήτησης χώρου για την μετεγκατάσταση των γραφείων μας σε ένα χώρο πιο λειτουργικό, δημιουργήθηκε ένας περίεργος θόρυβος χωρίς λόγο και ουσία.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και ελπίζω όλοι εμείς που συμμετέχουμε στο νέο διοικητικό συμβούλιο να δώσουμε επαρκείς απαντήσεις και λύσεις ώστε να ακολουθούμε την ταχύτητα εξέλιξης της κοινωνίας μας και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα του Δήμου μας, την επόμενη μέρα των παιδιών μας.

Επιγραμματικά θα αναφέρω κάποιους από τους στόχους του ΔΟΠΠΑΤ μας:

- Δημιουργία χώρων του Δήμου, σε χώρους δράσης, δημιουργίας και εκδηλώσεων.

- Διαρκής βελτίωση και περαιτέρω ανάταση της δημοτικής φιλαρμονικής και προώθηση των ανάλογων κινήτρων προς την επίτευξη του στόχου.

- Προώθηση και πολύπλευρη στήριξη του Δημοτικού Ωδείου.

- Συντονισμός και προώθηση των χορωδιών.

- Εξέλιξη και ανάλογη στήριξη του Δημοτικού Θεάτρου.

- Ανάπτυξη μέσων επικοινωνίας ΔΟΠΠΑΤ.

- Διαχείριση και συντήρηση όλων των χώρων που ανήκουν στον ΔΟΠΠΑΤ.

- Συντήρηση, Διαχείριση και Αναβάθμιση των Αθλητικών μας εγκαταστάσεων.

- Οργάνωση και εμπλουτισμός των εκδηλώσεων σε ετήσιο καλεντάρι.

- Διατήρηση και ανάπτυξη του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής.

- Πρόβλεψη δράσεων.

- Περιβαλλοντικές δράσεις, διοργανώσεις σχετικών ημερίδων, δενδροφυτεύσεις, προώθηση ανακύκλωσης κλπ.

- Λειτουργία και εξέλιξη του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής.

- Συνεργασίες με θεσμούς, συλλόγους, νομικά και φυσικά πρόσωπα.

Όλα αυτά και άλλα πολλά είναι οι στόχοι μας.

Με ανοιχτό κάλεσμα σε εθελοντές δημότες μας, θα προωθηθούν ομάδες εργασίας σε εξιδεικευμένα ή μη αντικείμενα, προκειμένου όλοι μαζί να ξεκινήσουμε τη δουλειά!

Σας ευχαριστώ θερμά κι εύχομαι σε όλους καλή δύναμη και αποτελεσματικότητα στο σπουδαίο έργο που μας ανέθεσε το Δημοτικό μας Συμβούλιο.


Μαρία Ράλλη – Πιτσάκη
Πρόεδρος ΔΟΠΠΑΤ

Σχόλια