Παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου τα εγκαίνια του Επίτιμου Ρωσικού Προξενείου στο ΝαύπλιοΣτην τελετή των εγκαινίων του Επίτιμου Ρωσικού Προξενείου στο Ναύπλιο παρευρέθηκε χθες ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος. 
Στα εγκαίνια τα οποία πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα χθες από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο, παρουσία του Ρώσου πρέσβη στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ και του Επίτιμου Πρόξενου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Ναύπλιο, Κωνσταντίνου Δέδε, παραβρέθηκαν επίσης διάφοροι αξιωματούχοι, ξένοι διπλωμάτες, περιφερειακοί σύμβουλοι ,δημοτικοί σύμβουλοι, και πολλοί Ρώσοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας, καθώς και Ρώσοι πολίτες που ζουν και εργάζονται στην Αργολίδα.


Κατά την διάρκεια των εγκαινίων ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος προσέφερε αναμνηστικά δώρα στον Πρέσβη τονίζοντας ότι ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ίδιος προσωπικά υποστηρίζουν κάθε πρωτοβουλία και κάθε προσπάθεια, που αποσκοπεί στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα σε όλους τους τομείς.

Το κτίριο του Επίτιμου Ρωσικού Προξενείου βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο πάνω από το εστιατόριο «Ελλάς» και οι περιοχές αρμοδιότητάς του είναι οι Νομοί Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας και Κορινθίας. Από χθες και επίσημα, σύμφωνα με το Ρωσικό καταστατικό, ο Επίτιμος Πρόξενος είναι υπεύθυνος για την εξασφάλιση της προστασίας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Ρώσων πολιτών.

Σχόλια