Μαγική βραδιά στο ΠΑΛΑΜΗΔΙ...το Φεγγαρόκαστρο του Αυγούστου!


Εξαιρετική ήταν η μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κάστρο του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο στις 16 Αυγούστου 2019 στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία με την Πανσέληνο" και τίτλο "Παλαμήδι - Φεγγαρόκαστρο του Αυγούστου".


Ο Παναγής Μπαρμπάτης σε συνεργασία με το Θεοδόση Αντωνιάδη παρουσίασαν μια συναυλία αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη και το Μάνο Χατζιδάκι, συνοδεύοντας στο πιάνο τον τενόρο Αντώνη Κορωναίο, την mezzo soprano Ελένη Δάβου και τον Γιάννη Καρυτινό.Τους καλλιτέχνες πλαισίωσε το γυναικείο φωνητικό σύνολο Ναυπλίου "ΣΥΜΦΩΝΙΑ" υπό τη διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη. Η επεξεργασία των μουσικών κειμένων ήταν του Παναγή Μπαρμπάτη.


Την εκδήλωση μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου κα.Την διοργάνωση της εκδήλωσης είχε το Υπουργείο Πολιτισμού και αθλητισμού, η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Εφορεία αρχαιοτήτων Αργολίδας και Δήμος Ναυπλιέων- Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη και προσέλκυσε πολύ κόσμο που απόλαυσε την Αυγουστιάτικη πανσέληνο και τις μελωδίες του Μάνου Χατζηδάκη και του Μίκη Θεοδωράκη.

Σχόλια