Η ιερά εικόνα της «Παναγίας Βηματαρίσσης» από το Άγιο Όρος στην Μητρόπολη Αργολίδος


Με κάθε μεγαλοπρέπεια έγινε η υποδοχή της ιεράς εικόνος Παναγίας Βηματαρίσσης από το Άγιο Όρος στην Μητρόπολη Αργολίδος, Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019.


Η υποδοχή έγινε από τον μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο. Ακολούθησε λιτανευτική πομπή και άφιξη στον ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου Εργατικών κατοικιών Ναυπλίου. Μετά την υποδοχή της Ιερής εικόνας ακολούθησε εσπερινός και ομιλία από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο για την ζωή των μοναχών στο Άγιο Όρος. 


Η ιερά εικόνα της «Παναγίας Βηματαρίσσης» βρίσκεται στην ιερά μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους και θα παραμείνει στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Ναύπλιο από 24 έως 30 Ιουνίου 2019. Η Ιερά εικόνα της Παναγίας ήταν δώρο του Αλεξίου Α΄ Κομνηνού στη Μονή. Στο επώνυμο τον επιφανούς δωρητή οφείλεται ἡ δεύτερη επωνυμία της, «Κομνηνή». Είναι γεγονός ότι για τούς Κουτλουμουσιανούς Πατέρες υπήρξε ένας απλός λόγος, για τον οποίο ἡ Παναγία του Κομνηνού επονομάστηκε «Βηματάρισσα»:, επειδή είναι τοποθετημένη στο άγιο Βήμα, πίσω από το ιερό Θυσιαστήριο.Στο ναό Καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, Θείες Λειτουργίες, Ιερές Παρακλήσεις και Ιερές Αγρυπνίες καθώς και ποικίλες πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. 


Ο εφημέριος του ναού π. Βασίλειος Γκολέμης ευχαρίστησε από καρδιάς τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο για την άδεια που έδωσε να μεταφερθεί η Ιερά εικόνα της Παναγίας από το Άγιο Όρος στο Ναύπλιο, καθώς και τους πατέρες που μετέφεραν την θαυματουργή εικόνα.

Σχόλια