Με θρησκευτική λαμπρότητα και κάθε επισημότητα η πόλη του Ναυπλίου τιμά τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη


Με θρησκευτική λαμπρότητα και κάθε επισημότητα η πόλη του Ναυπλίου τιμά τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης το Νέο Βυζάντιο ή Συνοικισμό.Την παραμονή της εορτής Δευτέρα 20 Μαΐου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, που χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Κίτσος από την Μητρόπολη Νεαπόλεως, παρουσία των Πολιτικών, Δικαστικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών αρχών και πλήθος κόσμου.Στον Ιερό Ναό στα πλαίσια των εορτασμών "Κωνσταντίνεια 2019" που διοργανώνει το εκκλησιαστικό συμβουλιο φιλοξενείται για ολιγοήμερο προσκύνημα η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σηλυβριανής από τη Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.
Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Σηλυβριανής καθώς και της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης παιανιζούσης της Δημοτικής φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.

Η Ιερή εικόνα θα παραμείνει προς προσκύνηση στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έως και της 23 Μαΐου 2019.


Ο εφημέριος του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φρίμης, στο τέλος της περιφοράς, ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους πιστούς που τίμησαν με την αγάπη τους, τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.

Σχόλια