Όταν η προσφορά στα κοινά είναι στο DNA σου...ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ!

Μεταξύ εκείνων που έθεσαν στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, εαυτούς στην κρίση της Αργειακής κοινωνίας ήταν και ο νεαρός τότε δικηγόρος Βαγγέλης Τζαβέλλας , γιος του αείμνηστου πολιτευτή Αργολίδας Παναγιώτη Τζαβέλλα.

Η εκλογή του και η μετέπειτα πορεία του, ως πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός του Δήμου Άργους Μυκηνών, μπορεί να αποτέλεσε έκπληξη για κάποιους, αλλά όχι για αυτούς που γνωρίζουν την ιστορία προσφοράς της οικογένειας του στην κοινωνία και στον αθλητικό χώρο σε δύσκολους καιρούς, όπως στην ουσιαστική συμβολή στην δημιουργία της Ε.Π.Σ.Α.: 

Στις 19 Μαΐου 1963, στη Γενική Συνέλευση του Παναργειακού, ο πρόεδρος Νίκος Ζαφείρης, θείος του Βαγγέλη Τζαβέλλα, ζήτησε να εξουσιοδοτηθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για να προβεί σε ενέργειες ίδρυσης Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων στην Αργολίδα, καθώς οι σύλλογοι της Αργολίδας συμμετείχαν μέχρι τότε στο πρωτάθλημα της Ένωσης Αργολιδοκορινθίας που είχε έδρα την Κόρινθο. 


Η υπόθεση ανατέθηκε στον εξ’ Άργους καταγόμενο, τότε δικηγόρο Αθηνών Ε. Τζαβέλα, δηλαδή στου παππού του Βαγγέλη Τζαβέλλα, ο οποίος ξεπέρασε τα πάσης φύσεως εμπόδια και έλυσε όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Με την υπ' αριθ. 356/1964 απόφασή του το Πρωτοδικείο Ναυπλίου αναγνώρισε την ίδρυση της Ε.Π.Σ. Αργολίδας. Στις 12 Αυγούστου 1964 έλαβαν χώρα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Δ.Σ., το οποίο είναι και το πρώτο Δ.Σ., με το Νίκο Ζαφείρη ως πρόεδρο. 

Ο Νίκος Ζαφείρης θείος του Βαγγέλη Τζαβέλλα
 με τους ποδοσφαιριστές του Παναργειακού.
Ο Βαγγέλης δηλώνει παρών και στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Άργους Μυκηνών με τον συνδυασμό του Δημήτρη Καμπόσου «Αλλαγή Πορείας» , συνεχίζοντας μια πορεία δημιουργικότητας, αφήνοντας ένα προσωπικό πλέον αποτύπωμα και κερδίζοντας τις εντυπώσεις .

Σχόλια