ΤΑΣΣΟΣ ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Η αλήθεια για τα ακριβά απορρίμματα του Άργους .


Μεγαλύτερο των 71,45 ευρώ/τόνο το κόστος της περιβόητης Διαχείρισης Καμπόσου.Στα 29,45 ευρώ/τόνο θα πρέπει να προστεθούν τουλάχιστον 30 ευρώ/τόνο για την διαχείριση του υπολείμματος και τουλάχιστον 12 ευρώ/τόνο για τη διαχείριση των υγρών λυμάτων

Σε ότι αφορά το έργο της Προσωρινής Διαχείρισης Απορριμμάτων και τα στοιχεία τα οποία παρατέθηκαν έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω:

1. Είναι σαφές ότι η λύση που επέλεξε ο Δήμος Άργους – Μυκηνών και ο Δήμαρχος κ. Καμπόσος χρεώνει υπέρμετρα τους δημότες. Σπαταλά πάνω από 1,5 εκ ευρώ για μια ατελή και προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων, γιατί προσωρινό χαρακτηρίζεται το έργο του με βάση τις άδειες που διαθέτει. Οι ίδιες άδειες του προσδιορίζουν τα πρόσθετα απαιτούμενα έργα ώστε η εγκατάσταση να πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά. Αυτά εύκολα προσδιορίζονται σε 10-15 εκ ευρώ.

2. Είναι σαφές ότι η λύση αυτή διεκδικεί την αποκαθήλωση του νόμου του Λαβουαζιέ, του νόμου της διατήρησης της ύλης, μια και με τα 29,45 ευρώ/τόνο, εξαφανίζει, θα έλεγα ότι διακτινίζει τα απορρίμματα. Η αλήθεια είναι όμως διαφορετική : στα 29,45 ευρώ/τόνο θα πρέπει να προστεθούν τουλάχιστον 30 ευρώ/τόνο για την διαχείριση του υπολείμματος και τουλάχιστον 12 ευρώ/τόνο για τη διαχείριση των υγρών λυμάτων. Σύνολο μεγαλύτερο των 71,45 ευρώ/τόνο.

3. Είναι σαφές ότι η σύμβαση του Δήμου Άργους – Μυκηνών επιχειρεί να δημιουργήσει τα δικά της μαθηματικά, μιας και προσπαθεί να πείσει ότι τα 71,45 ευρώ/τόνο που επέλεξε ο Άργους – Μυκηνών είναι λιγότερα από τα 67-14 ευρώ επιστροφή στον ΦΟΔΣΑ = 53 ευρώ/τόνο του ΣΔΙΤ.

4. Είναι σαφές ότι το οίκημα που θα στεγάσει το εγχείρημα του Άργους – Μυκηνών εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων και των εργαζομένων, μια και η κατασκευή που παρουσιάζει στερείται βασικών χαρακτηριστικών περιβαλλοντικής προστασίας και κατασκευάζεται δίπλα στην ανεξέλεγκτη χωματερή του.

5. Είναι σαφές ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου Άργους –Μυκηνών ψεύδεται και παραπλανά τους δημότες την παραμονή των εκλογών, σε χρόνο δηλαδή που δεν μπορεί να καταγραφεί το αποτέλεσμα της πολιτικής του στους δημότες. Το ότι ανακοίνωσε Πρωταπριλιά τη σύμβασή του δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Σχόλια