ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ: Άρθρο της Κουτρουφίνη Γαρυφαλλιά

Όταν μου προτάθηκε από τον Τάσσο Χειβιδόπουλο να συμμετάσχω ως υποψήφια στον συνδυασμό του, ομολογώ πως δεν το σκέφτηκα σχεδόν καθόλου μέχρι να πω το «ναι».
Όχι γιατί ήθελα απαραίτητα να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση, ούτε από ψώνιο για κάτι τέτοιο. Δεν το είχα ως αυτοσκοπό!

Έβλεπα, χρόνια τώρα, τον μαρασμό που επικρατεί στην πόλη μας.

Στην πόλη την οποία γεννήθηκα, μεγάλωσα, δούλεψα και ζω.

Έναν μαρασμό πολυποίκιλο, κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό. Ένα άδειο από κόσμο κέντρο, τουλάχιστον τις καθημερινές. Μαγαζιά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, μη μπορώντας να επιβιώσουν στις νέες συνθήκες που ήρθαν να επικρατήσουν. Μια πόλη χωρισμένη στα δυο, με ανύπαρκτο πάρκινγκ, με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα. Απίστευτο μποτιλιάρισμα, ακόμα και στα στενά και αυτοκίνητα παρκαρισμένα, όπου μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.


Γειτονιές παρατημένες στο έλεός τους. Κακοφωτισμένες πολλές φορές, βρώμικες, γιατί, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, Άργος είναι μόνο η ανάπλαση. Από εκεί και πέρα καθόλου υποδομές, όπως είναι οι παιδικές χαρές.

Το Άργος μας τα τελευταία χρόνια το διοικεί μια παρέα, η οποία δεν παίρνει τη γνώμη κανενός για τις αποφάσεις της. Ετσιθελικά αποφασίζουν για όλα και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε όλοι μας, είτε κάτοικοι της πόλης, είτε των χωριών που ανήκουν στον Δήμο μας.

Πολύ συχνά γινόμαστε αντικείμενο σχολιασμού και χλεύης στο πανελλήνιο. Όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν. Ως εδώ!

Γι αυτούς τους λόγους και ακόμα περισσότερους αποφάσισα να συνταχθώ στον συνδυασμό «Δυνατή Πόλη Ξανά».

Χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς διχασμούς, χωρίς μεγάλες υποσχέσεις. Μόνο με δουλειά, για να φέρουμε ξανά την πόλη και τα χωριά μας εκεί που τους αξίζει.

Σας καλώ να συνταχθείτε μαζί μας για να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο!

Σχόλια