Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 4ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου “Athena International Olive Oil Competition”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 ο 4ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου “Athena International Olive Oil Competition” που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο από την εταιρεία Vinetum με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Αργολίδας.
Ο Διεθνής Διαγωνισμός που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατοντάδων ελαιοπαραγωγών από όλες τις χώρες και τον σεβασμό σημαντικών κριτών παγκόσμιου βεληνεκούς, πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο «Βουλευτικό» του Ναυπλίου, επιλογή η οποία δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς το Ναύπλιο αποτελεί μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ελλάδας ως πρώτη πρωτεύουσα του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους και είναι η σημερινή πρωτεύουσα της Αργολίδας με έναν από τους πιο ιστορικούς ελαιώνες της Ελλάδας.

Το Επιμελητήριο Αργολίδας ως συνδιοργανωτής του διαγωνισμού, φιλοξένησε την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 στο Άργος τους 20 κριτές από 12 χώρες του κόσμου που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, τους διοργανωτές καθώς και τους συμμετέχοντες από την Αργολίδα, παραθέτοντας παραδοσιακό δείπνο με τοπικές συνταγές, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα.

Κατά την έναρξη του δείπνου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτης Δαμούλος έκανε μια σύντομη αναφορά σε κρίσιμα ιστορικά στοιχεία του νομού, ενώ περιέγραψε εν συντομία τα σημαντικότερα σημεία που χαρακτηρίζουν την επιχειρηματικότητα της Αργολίδας και τους πιο δυναμικούς της κλάδους. Ευχαρίστησε τόσο τους διοργανωτές για την προτίμησή τους στο Ναύπλιο όσο και τους κριτές για τη συμμετοχή τους και ευχήθηκε στους συμμετέχοντες καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τόσο για το πρωταγωνιστικό προϊόν , το ελαιόλαδο, όσο και για τις δυνατότητες εξέλιξης της συνεργασίας που ξεκίνησε με αφορμή τον διαγωνισμό.

Μετά το πέρας του δείπνου ο Πρόεδρος και Μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Αργολίδας ξενάγησαν τους φιλοξενούμενους στο ιστορικό κέντρο του Άργους, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το Σάββατο 20 Απριλίου 2019, οπότε και πρόκειται να ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα της διαγωνιστικής διαδικασίας.


Ο Πρόεδρος

Φώτιος Δαμούλος

Σχόλια