Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γεν. Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου


Σε ευχάριστο συναδελφικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γεν. Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου στις 27/3/2019 στα γραφεία του Συλλόγου όπως ορίζεται από το καταστατικό με τα εξής θέματα:
1. Εκλογή Προεδρείου Γ. Συνέλευσης 2. Διοικητικός απολογισμός ( 01/01/2018-31/12/2018) 3. Οικονομικός Απολογισμός ( 01/01/2018-31/12/2018)

4. Προϋπολογισμός έτους 2019 5. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής 6. Τοποθετήσεις μελών 7. Έγκριση Διοικητικού απολογισμού 8. Έγκριση Οικονομικού απολογισμού 9. Έγκριση προϋπολογισμού 2019 10. Απαλλαγή Δ/Σ από κάθε ευθύνη.


Παρουσία αρκετών μελών ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τα μέλη του ΕΣΝ για τη συμμετοχή τους και αναφέρθηκε σε δράσεις , προωθητικές ενέργειες που έχουν γίνει προς όφελος των μελών τη προηγούμενη χρονιά.

Έγινε εκλογή Προεδρείου της Γεν. Συνέλευσης και κατόπιν αυτού παρουσιάστηκε ο Διοικητικός Απολογισμός έτους 2018 από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κώστα Βερδελή.


Αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του Συλλόγου, όπως :

1. Τη συμμετοχή του Συλλόγου στην ίδρυση της Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ( ΠΟΕΕ ).

2. Στη μείωση των συνδρομών των μελών μας καθώς με αυτό τον τρόπο επιτεύχθει σχεδόν ο διπλασιασμός των μελών.

3. Την επέκταση του Συλλόγου από Εμπορικός σε Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος με την υλοποίηση της Τροποποίησης του Καταστατικού, έτσι ώστε να μπορούν να ενταχθούν και άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων.

4. Τις επιστολές και αναφορές σχετικά με το Παρεμπόριο.

5. Τις κινήσεις που έγιναν για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου ( OPEN MALL )

6. Τις εκπτώσεις ταχυμεταφορών που έγιναν για καλύτερο τιμολόγιο των μελών.

7. Την έκπτωση για ασφαλιστικό πρόγραμμα των μελών μας.

8. Την υλοποίηση Σεμιναρίων Τεχνικών Ασφαλείας, Προγραμμάτων ΛΑΕΚ, Ημερίδες κ.α

9. Την ενεργή συμμετοχή μας στη Συνδιοργάνωση για το Σχολείο Τουρισμού οn Tour.

10. Ενέργειες – Επιστολές που αφορούν στο θέμα της Κρουαζιέρας.

11. Τη συμμετοχή του ΕΣΝ σε όλες τις Τουριστικές Δράσεις του Δήμου καθώς και στο Ταξίδι στη Νέα Υόρκη για τη προώθηση του τουρισμού στο Ναύπλιο.

12. Τη σημαντικότατη παρέμβαση του Συλλόγου σχετικά με το ωράριο της Μ. Παρασκευής και τις απαντήσεις που λάβαμε από το Υπουργείο.

13. Τη συμμετοχή μας για την ίδρυση της Περιφερειακής Τράπεζας Πελοποννήσου.

14. Τις εκδηλώσεις – δράσεις που πραγματοποιήθηκαν ( Λευκή Νύχτα, Μαραθώνια Νύχτα, Αγίου Πνεύματος, Πίτα- Χορός) .

Κατόπιν, το λόγο πήρε ο Ταμίας του Συλλόγου κ. Θ. Κούλης, ο οποίος παρουσίασε τον Οικονομικό Απολογισμό έτους 2018.


Αναλυτική Παρουσίαση ως:

1. Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 85%.

2. Αύξηση συνδρομών σχεδόν στο διπλάσιο λόγω αύξησης μελών του Συλλόγου.

3. Αύξηση εσόδων αλλά και εξόδων λόγω του μεγάλου φάσματος ενεργειών – δράσεων – εκδηλώσεων που πραγματοποίησε ο Σύλλογος.

Παρουσιάστηκε ο Προϋπολογισμός έτους 2019 και η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Μετά τις τοποθετήσεις του Δ.Σ ακολούθησε διάλογος με τα μέλη, όπου και εξέφρασαν τις απόψεις και τις ιδέες τους, επικεντρώθηκαν επάνω σε διάφορα θέματα αναφερόμενοι

στο Τουρισμό, OPEN MALL, ωράρια, προωθητικές ενέργειες μέσω πλατφόρμας, ερωτηματολόγιο για διάφορα θέματα που αφορούν τους εμπόρους, το πρόσφατο και σημαντικό θέμα του Νοσοκομείου Ναυπλίου κ.α.

Όλα τα παρόντα μέλη του Συλλόγου ενέκριναν ομόφωνα το Διοικητικό, Οικονομικό Απολογισμό 2018 καθώς και το Προϋπολογισμό έτους 2019.

Η βραδυά ολοκληρώθηκε σε ένα ευχάριστο και φιλικό κλίμα αποδεικνύοντας στη πράξη την ομαδικότητα που έχει ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου για να μπορεί να αγωνίζεται. Προσφέρθηκε τσίπουρο και μεζεδάκι.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ

Σχόλια