Επίσκεψη Π.Τατούλη στο Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας


Την δομή του Συσσιτίου Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης το πρωί της Τετάρτης 9 Ιανουαρίου 2019.
Ο κύριος Τατούλης συναντήθηκε και με τους Αμερικανούς φοιτητές που μαγείρεψαν σήμερα για τους άπορους που σιτίζονται από Κοινωνική δομή.

Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου συνόδευαν οι Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου Κ. Νικολάκου και Β. Σιδέρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Γ. Σαρρής και υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.


Ο κ. Τατούλης δήλωσε οτι ο θεμέλιος λίθος για το νέο κτίριο του Συσσιτίου Ευαγγελίστριας θα τεθεί στις 24 Μαρτίου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνων ενώ οι καινούργιες εγκαταστάσεις θα μπορούν να σιτίζουν περισσότερα από 350 άτομα.


«Είναι ένα έργο που αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή, παρόλο που δεν είχαμε την αρμοδιότητα και ξέραμε ότι θα αντιμετωπίζαμε πολλές δυσκολίες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την ανέγερση κτιρίου παροχής συσσιτίων στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες μπορέσαμε και εξασφαλίσαμε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 1,5 εκατομμύριο ευρώ, με προσωπική μου παρέμβαση, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά του Ιερέα Ελευθερίου Μίχου και του συνόλου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου» δήλωσε ακόμη ο Πέτρος Τατούλης.


Εξέφρασε επίσης την ιδιαίτερη ικανοποίησή του γιατί η δημιουργία αυτού του έργου δίνει προοπτικές και διευκολύνει κατά πολύ το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, η οποία έχει αναλάβει μεγάλη ευθύνη εκεί που δυστυχώς οι κοινωνικές δομές της πολιτείας έχουν υστερήσει σημαντικά.

«Όλη αυτή η προσφορά είναι για όλους τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη ζωή» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι 1,5 εκατομμύριο ευρώ σήμερα είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθεί, «αποδεικνύουμε ωστόσο την ικανότητά μας να βρίσκουμε και να μοχλεύουμε πόρους, προκειμένου να ικανοποιούμε τις μεγάλες ανάγκες της κοινωνίας, χωρίς ποτέ να καμφθεί η αποφασιστικότητά μας».

Σχόλια