Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018

Πορεία διαμαρτυρίας των εκπαιδευτών οδηγών Αργολίδας στο Ναύπλιο


Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τα μέλη του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Αργολίδας ¨ΑΡΓΕΑΣ¨, την Παρασκευή 09/11/18 στο κτίριο του Υπουργείου Συγκοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας στο Ναύπλιο, όπου και επέδωσαν ψήφισμα στον Διευθυντή της Υπηρεσίας.

Μετά από διακοπή των πρακτικών εξετάσεων έξι εβδομάδων και συσσώρευση εκατοντάδων υποψήφιων οδηγών οι σχολές έχουν οδηγηθεί σε απώλεια εσόδων και πάγωμα σχεδόν όλων των επαγγελματικών μας δραστηριοτήτων τους.


Η κατάσταση αυτή έχει φέρει κλίμα αναστάτωσης στους υποψηφίους οδηγούς οι οποίοι ενώ έχουν καταβάλει χρήματα δεν μπορούν να αποκτήσουν αδεία οδήγησης, κάποιοι μάλιστα από αυτούς έχουν άμεση ανάγκη για την απόκτηση άδειας οδήγησης για επαγγελματικούς λογούς.

Οι εκπαιδευτές ζητούν:

1. Άμεση καταβολή της αποζημίωσης των εξεταστικών επιτροπών έως ότου ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση όλου του κοινωνικού συνόλου που πλήττεται από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο είναι σε αναμονή εδώ και 3 χρόνια .
2. Άμεση ανάρτηση της τελικής μορφής του νομοσχεδίου προς διαβούλευση.


3. Διαφοροποίηση των εξεταστικών επιτροπών από την κατηγορία των συμπολιτών μας άνω των 74 ετών από τις εξεταστικές επιτροπές των υποψηφίων οδηγών για αρχική χορήγηση διπλώματος π.χ. ειδικές επιτροπές για τους άνω των 74 ετών όπως αναγράφεται και στο σχέδιο νόμου.


4. Να σταματήσει άμεσα η λασπολογία εναντίον του κλάδου των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών που παρατηρείται εδώ και καιρό από τα ΜΜΕ καθώς και από τα στελέχη του Υπουργείου Μεταφορών & Δικτύων. Με γνώμονα τον λαϊκισμό και την δημιουργία εντυπώσεων της κοινής γνώμης κατακρεουργούν έναν ολόκληρο κλάδο ο οποίος ασκεί λειτούργημα και διασφαλίζει την οδική ασφάλεια .


5. Την άμεση παρέμβαση του περιφερειάρχη, όπως ο ίδιος μας υποσχέθηκε στην συνάντησή που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου