Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Ναυπλιέων ενόψει Χειμώνα


Συνεδρίαση των μελών του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Ναυπλιέων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αργολίδας.


Στην συνεδρίαση προέδρευσε ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Σταύρος Γαβρήλος και σκοπός της σύγκλησης του οργάνου ήταν η οργάνωση και ο συντονισμός των ενεργειών τόσο των αρμόδιων Υπηρεσιών όσο και των εθελοντικών οργανώσεων σχετικά με τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των κινδύνων που προέρχονται από τις εκδηλώσεις πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων – παγετού για την περίοδο 2018-2019, καθώς και κάθε άλλο μέτρο κρίνεται απαραίτητο, στην πρόληψη και ετοιμότητα.

Πιο συγκεκριμένα στη συνεδρίαση αυτή εξετάσθηκαν θέματα σχετικά με:

-Tις αρμοδιότητες των υπηρεσιών του Δήμου που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας (ανάθεση-καταμερισμός αρμοδιοτήτων).
-Το συντονισμό δράσεων Πολιτικής Προστασίας των λοιπών φορέων (ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ. κλπ), σε επίπεδο Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.
-Τον έλεγχο των ρεμάτων και ειδικά των σημείων εκείνων που παρουσιάζουν συχνά πλημμυρικά φαινόμενα.
-Τον έλεγχος και συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού (φορτηγά, εκσκαφείς, φορτωτές, γκρέιτερ, αποφρακτικά, φορητές αντλίες, κλπ).
-Την ετοιμότητα εργατοτεχνικού προσωπικού που θα τα χρησιμοποιεί.
-Τον καθαρισμό των φρεατίων και γενικώς έλεγχος της ταχείας απορροής των υδάτων από το οδικό δίκτυο ευθύνης τους.
-Τον έγκαιρο αποκλεισμό οδικού δικτύου το οποίο μετατρέπεται σε Ιρλανδική Διάβαση.
-Το καλύτερο συντονισμό με τις Εθελοντικές Ομάδες που δραστηριοποιούνται σε θέματα Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου