Ο ΜΠΑ-ΣΧΕΤΙΚΟΣ γράφει για την 2η αγωνιστική που ολοκληρώθηκε της Α1 μπάσκετ ανδρών Αργολιδοκορινθίας.


Ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική στην Α1 μπάσκετ ανδρών Αργολιδοκορινθίας.


Το Σάββατο είχαμε τις εξής αναμετρήσεις: 

Τήρων – Λουτράκι 70-55: Στο κλειστό των Αγίων Θεοδώρων, το Λουτράκι δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά όπως στην πρώτη αγωνιστική με το Άστρος και η ήττα ήρθε φυσιολογικά από τον πολύ καλό φέτος Τήρωνα, ο οποίος δεν μπήκε δυνατά από την αρχή, αλλά ανέβασε στροφές μετά το πρώτο δεκάλεπτο.

Κιάτο – Ερμιόνη 57-68: Ο νεανικός Άρατος προσπάθησε πολύ για να κάνει την έκπληξη βάζοντας δύσκολα στο πρώτο ημίχρονο στην έμπειρη Ερμιόνη (σκορ ημιχρόνου 36-32). Η εμπειρία όμως κέρδισε τελικά το νεανικό ενθουσιασμό στο δεύτερο ημίχρονο αφού αποφάσισαν να παίξουν και άμυνα, (δέχθηκαν 9 στο 3ο και 13 στο τελευταίο δεκάλεπτο).

 Άστρος – Λέχαιο 66-59: Ο Πήγασος, σε «χαμηλή πτήση» μπροστά στο σκορ, χωρίς όμως να καθαρίζει το παιχνίδι, έφυγε και με +10 αλλά οι παίκτες της Σαγρέδου Ελίνας (η νέα προπονήτρια) κατάφεραν να το ξαναφέρουν στα ίσια, να φτάσουν στην πηγή, αλλά δυστυχώς για αυτούς χωρίς να προλάβουν να πιούν νερό. 

Ξυλόκαστρο – Κρανίδι 70-77: Ντέρμπυ το παιχνίδι αυτό, όπου το Ξυλόκαστρο πήρε ένα προβάδισμα στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά στα τελευταία δύο λεπτά το Κρανίδι με τρίποντα κατάφερε και πήρε την πρώτη του νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανούσης των γηπεδούχων πέτυχε 20 πόντος με 5 τρίποντα. Το Κρανίδι τον περιόρισε θεαματικά στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Κοντογιάννη (και αυτός 5 τρίποντα) πήρε το σημαντικότατο αυτό διπλό. 

Ατρέας – Λυγουριό 79-81: Στο κλειστό του Άργους το παιχνίδι αυτό, ένα δυνατό παιχνίδι, για γερά νεύρα, με πολλές εναλλαγές το σκορ, με τις ομάδες να πηγαίνουν πόντο - πόντο και τους φιλοξενούμενους να κλέβουν τη νίκη στο τέλος με σουτ του Βαρβεράκη. Πρώτη νίκη για τους φιλοξενούμενους που είναι μια νέα ομάδα ουσιαστικά μετά τη συνένωσή τους με τον Αργολικό. 

Βέλο – Αργοναύτης 69-73: Ντέρμπυ σε όλη τη διάρκεια το παιχνίδι αυτό, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν 12 τρίποντα. Ο «γρανιτένιος» Αργοναύτης αναγκάστηκε να παίξει καλύτερη άμυνα και να εκμεταλλευτεί τους ψηλούς (εμφανίζοντας εκεί μια υπεροχή) για να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του. 

Η Βαθμολογία της Α1 μετά τη δεύτερη αγωνιστική 


 1. Ερμιόνη         4 
 2. Τήρωνας        4 
 3. Αργοναύτης   4 
 4. Λουτράκι       3 
 5. Πήγασος        3 
 6. Κιάτο             3 
 7. Κρανίδι          3 
 8. Ξυλόκαστρο  3 
 9. Λυγουριό       3 
 10. Βέλο              2 
 11. Ατρέας          2 
 12. Λέχαιο          2

Σχόλια