ΝΑΥΠΛΙΟ: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση των φθορών στο άγαλμα του Καποδίστρια

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση των φθορών στο άγαλμα του Καποδίστρια στο Ναύπλιο, Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018. Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάσταση της πρόσφατης φθοράς στο άγαλμα του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο. 

Οι άγνωστοι δράστες βανδάλισαν για ακόμη μια φορά το άγαλμα του Ι. Καποδίστρια το βράδυ 25 προς 26 Αυγούστου 2018 .Δεν είναι η πρώτη φορά που το άγαλμα που κοσμεί την ομώνυμη κεντρική πλατεία του Ναυπλίου πέφτει θύμα ανεγκέφαλων. 

Συγκεκριμένα την τελευταία φορά οι δράστες έσπασαν τα δάκτυλα του δεξιού χεριού, πράξη που κατά το παρελθόν έχει ξαναγίνει. Το άγαλμα του Καποδίστρια στήθηκε στην ομώνυμη πλατεία του Ναυπλίου το 1933. 


Είναι έργο του μεγάλου γλύπτη Μιχάλη Τόμπρου. Το 1947, το δάκτυλο είχε σπάσει πρώτη φορά από ένα παιδί, ενώ για μια ακόμα φορά, έσπασε την δεκαετία του ’80. Μόλις το Σεπτέμβριο του 2017 έγινε η τελευταία επιδιόρθωση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η αποκατάσταση του αγάλματος θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες καθώς η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι χρονοβόρα.

Σχόλια