Και στο ΑΡΓΟΣ εορτάστηκε η Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο με ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, υλοποίησε Εκπαιδευτική Δράση και Ποδηλατοδρομία, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, με την υποστήριξη του Δήμου Άργους-Μυκηνών και το Ν.Π.Δ.Δ.: «Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός». 


Η δράση υλοποιήθηκε επίσης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, τις Διευθύνσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, δια των υπευθύνων σχολικών δραστηριοτήτων, τις σχολικές επιτροπές του Δήμου, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου, τα τοπικά παραρτήματα Ερυθρού Σταυρού και Διασωστών, το Σώμα προσκόπων, τον ιππικό όμιλο Άργους και την Τροχαία Αργολίδας, με συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και μελών της τοπικής κοινωνίας.Η Δράση πραγματοποιηθηκε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, από τις 10:00 έως τις 13:00. Η ποδηλατοδρομία ξεκίνησε από την Πλατεία Δημοκρατίας (Λαϊκή Αγορά) στο Άργος, με κατεύθυνση στο Κεφαλάρι και τις πηγές του Ερασίνου ποταμού και επιστροφή στην Πλατεία Αγίου Πέτρου (απόσταση 10,8 χλμ).

Στο Κεφαλάρι, οι συμμετέχοντες, αφού ξεκουράστηκαν τους προσφέρθηκαν σάντουιτς, νερά και χυμούς, από το Δήμο Άργους-Μυκηνών, ενημερωθηκαν για τη σημασία της συγκεκριμένης ημέρας, και είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, τις σκέψεις τους, τις ανησυχίες τους, τις προτάσεις τους, συμμετέχοντας δημιουργικά με ζωγραφιές, κολάζ, κατασκευές, ή με γραπτά κείμενα και ποιήματα. Η ποδηλατοδρομία κατέληξε στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος στις 13:00, όπου θα απονεμήθηκαν αναμνηστικά στους συμμετέχοντες.


Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε να γιορτάζεται σε πανευρωπαϊκή κλίμακα στις 22 Σεπτεμβρίου, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000, και σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενθάρρυνση αλλαγής νοοτροπίας και συμπεριφοράς για την αναβάθμιση της «πόλης», δηλαδή τη βελτίωση των μετακινήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σχόλια