ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ: «H προσοχή μας είναι στραμμένη στην ασφάλεια των πολιτών γιατί η ανθρώπινη ζωή δεν εξαγοράζεται»

Από βέβαιο θάνατο γλύτωσε μια 17χρονη τουρίστρια που έχασε τις αισθήσεις της, μετά από τραυματισμό που υπέστη η ίδια και ένας συνομήλικός της, κατά τη διάρκεια έλξης θαλάσσιου έλκηθρου (μπανάνα), το μεσημέρι της Τρίτης 21 Αυγούστου, στην παραλία Καραθώνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σωτήρια επέμβαση των δυο ναυαγοσωστών, του Δήμου Ναυπλιέων στην παραλία Καραθώνας, της Χριστιάννας Γαρουνιάτη και του Γιώργου Μάκκα, έσωσαν τη 17χρονη τουρίστρια από βέβαιο πνιγμό.

Συγκεκριμένα, η 17χρονη φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις μετά από πτώση από το θαλάσσιο έλκηθρο, με τους δύο ναυαγοσώστες να δρουν αστραπιαία και να τις παρέχουν τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ναυαγοσώστες που εκτελούσαν τη βάρδια τους, εντόπισαν τη νεαρή αναίσθητη μέσα στο νερό και χωρίς να χάσουν ούτε λεπτό, καταβάλλοντας υπεράνθρωπη προσπάθεια έδωσαν τις πρώτες βοήθειες κάνοντας καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση τρεις φορές έως ότου καταφέρουν να την επαναφέρουν πλήρως. Την ώρα που την παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ η νεαρή γυναίκα είχε τις αισθήσεις της. Η 17χρονη όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, νοσηλεύεται αλλά χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν εκτός από ένα τεράστιο μπράβο προς τους ναυαγοσώστες για την πολύτιμη βοήθεια τους, εξέφρασε την επιθυμία και την προσπάθεια της δημοτικής αρχής για παρουσία ναυαγοσωστών σε όλες τις πολυσύχναστες παραλίες του δήμου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η προσοχή μας είναι στραμμένη στην ασφάλεια των πολιτών γιατί η ανθρώπινη ζωή δεν εξαγοράζεται».

Σχόλια