Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018

Η Εορτή των Αγίων Ανδριανού και Ναταλίας στο Δρέπανο του Δήμου Ναυπλιέων

Όλως ιδιαιτέρως και με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων μαρτύρων Ανδριανού και Ναταλίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Δρέπανο Ναυπλίας . Φέτος στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Ιεροκήρυκας της Mητροπόλεως Αργολίδος, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. 





Το παρών τους έδωσαν και φέτος πάρα πολλοί Ιερείς από το Ναύπλιο και το Αργος. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας των Αγίων σε όλο το χωριό προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων της, παιανιζούσης της δημοτικής φιλαρμονικής του δήμου Ναυπλιέων.






Ο Ιερός Ναός των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας είναι χτισμένος προ του 1830 βάση μαρτυριών καθώς και από τις ημερομηνίες σε κάποιες παλιές εικόνες, μάλιστα λέγετε πως υπήρχε εκεί άλλος ναός μικρός και οι κάτοικοι της περιοχής το γκρέμισαν για να φτιάξουν τον σημερινό μεγαλοπρεπή ναό. Ο ιερέας του ναού πατέρας Ιωάννης Μπαβέλας ευχαρίστησε τον Ιεροκήρυκα ,τους Ιερείς και όλο το κόσμο για την παρουσία τους στην εορτή των Αγίων.







Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων ,ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος ,οι βουλευτές Γ.Γκιόλας ,Γ.Ανδριανός και Γ.Μανιάτης, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ελένη Παναγιωτοπούλου, οι Περφιφερειακοί Συμβουλοι Γ. Γαβρήλος και Β.Σιδέρης, ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος, oι Αντιδήμαρχοι Γ. Καχριμάνης και Σταύρος Γαβρήλος, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και πάρα πολύς κόσμος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου