Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018

Τίμησαν την Υπεραγία ΘΕΟΤΟΚΟ στο ΑΡΓΟΛΙΚΟ


Πλήθος κόσμου από όλα τα χωριά του κάμπου της Αργολίδας τίμησαν την Υπεραγία Θεοτόκο στο δημοτικό διαμέρισμα του Αργολικού στο Δήμο Ναυπλιέων την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018. 

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου από νωρίς συγκεντρώθηκε πλήθος πιστών, για να ζήσουν κατανυκτικές στιγμές σε αυτό που έχει πλέον καθιερωθεί να λέγεται ως Πάσχα του καλοκαιριού και να τιμήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο.


Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό που έγινε στον ιερό ναό τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος π .Γεώργιος Φρίμης πλαισιωμένος κι από άλλους ιερείς των γύρω περιοχών. Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού, ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία της Ιερής εικόνας στα στενά γραφικά δρομάκια του χωριού, με την συμμετοχή των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.


Στον πανηγυρικό εσπερινό παρέστησαν ο βουλευτής Αργολίδος Γ.Ανδριανός ,ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος , οι αντιδήμαρχοι Ναυπλίου Σ.Γαβρήλος Γ. Καχριμάνης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σ. Αυγουστόπουλος.


Μετά το πέρας του εσπερινού ο Ιερέας του ναού π. Ιωάννης Μητροσύλης ευχαρίστησε όλους που παραβρέθηκαν και τίμησαν την Παναγία. Η θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου το Δεκαπενταύγουστο θεωρείτο το Πάσχα του Καλοκαιριού .Πλήθος κόσμου καθημερινά πηγαίνει στις εκκλησίες τα μοναστήρια να ανάψει ένα κεράκι , να προσευχηθεί στην Παναγία, ο καθένας για το δικό του πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου