ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Οι "Διερχόμενοι"...έκθεση εικαστικών έργων του Γιώργου Ξένου στο ΝΑΥΠΛΙΟ (BINTEO)


Στην παραλία του Ναυπλίου στην πλατεία Φιλελλήνων εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιουλίου η έκθεση εικαστικών έργων του Γιώργου Ξένου στα πλαίσια του Φεστιαβάλ Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας.Πρόκειται για την έκθεση ΄΄Διερχόμενοι΄΄ , μια σειρά από ανθρώπινες φιγούρες , με βάση το χαλκό , μια εγκατάσταση που , όπως ο ίδιος ο καλλιτέχνης λέει, συμβολίζει τις μετακινήσεις των ανθρώπων και ειδικά αυτών που αναζητούν μια καλύτερη ζωή.
Οι ΄΄Διερχόμενοι΄΄ είναι οι φορείς αξιών και λειτουργιών, που είναι διαχρονικά συνδεδεμένες με την επιβίωση του ανθρώπινου πολιτισμού. Πέρα από σύνορα και έθνη, μεταφέρουν τη μνήμη, τη γνώση, το συναίσθημα, την ανάγκη για έκφραση και επικοινωνία. 

Η φύση τους, όπως άλλωστε μαρτυρά και το όνομά τους, δεν τους επιτρέπει να μένουν σταθεροί σε έναν τόπο. Και η τέχνη του Γιώργου Ξένου, πλήρης οντολογικών αναζητήσεων, αποκαλύπτει έναν μηχανισμό πολλαπλών επιπέδων προσέγγισης και ερμηνείας της διαδικασίας της συνέχειας.

Ο Γιώργος Ξένος έχει μια πολύχρονη καριέρα, σε Ελλάδα και εξωτερικό, τα τελευταία χρόνια επέστρεψε στην Αθήνα.Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα και εντάσσεται στις εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας ΄΄Δρόμοι Πολιτισμού΄΄.

Στα εγκαίνια της έκθεσης απηύθυναν χαιρετισμό ο ( οικοδεσπότης ) Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος και η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ελένη Παναγιωτοπούλου


Σχόλια