Nafplio Energy Triathlon: 450 αθλητές έζησαν μια μοναδική Τριαθλητική εμπειρία

Με 9 ξεχωριστά αγωνίσματα και 5 διαφορετικές εκκινήσεις σ’ ένα multisports πρωινό, η Ιστορική πόλη του Ναυπλίου «αγκάλιασε» περισσότερους από 450 αθλητές και αθλούμενους, τόσο στις ατομικές όσο και στις ομαδικές συμμετοχές. Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις ο καιρός ήταν σύμμαχος της διοργάνωσης και οι συμμετέχοντες αθλητές σίγουρα δεν το μετάνιωσαν.Το Nafplio Energy Triathlon, που αποτελεί ένα multisports γεγονός ορόσημο για τα αθλητικά δρώμενα της Ελλάδας, διοργανώθηκε την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 από τον Δήμο Ναυπλιέων – ΔΟΠΠΑΤ, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.) και την Energy Races, περιλαμβάνοντας αγώνες Τριάθλου, super sprint, sprint και Ολυμπιακής απόστασης, αγώνες Aquathlon, αγώνες Energy Swim, 800 μέτρων και 2,5 χιλιομέτρων, αλλά και παιδικό αγώνα Kids Aquathlon.Ο αγώνας είχε ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον, με αθλητές και μεγάλα ονόματα του Τριάθλου να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σ’ έναν αγώνα με άρτια υποδομή, με πολλούς επισκέπτες και θεατές να απολαμβάνουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά αθλήματα και τους δημότες Ναυπλίου να υποδέχονται με τον καλύτερο τρόπο τους λάτρεις των multisports.
Στο Τρίαθλο Ολυμπιακής απόστασης, νικητής ήταν ο Άγγελος Μαυρογιάννης ενώ ο Κωνσταντίνος Κωστίμπας κατέλαβε την δεύτερη θέση και ο Νικόλαος Σημαντήρας την τρίτη. Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Άντζελα Μαρλαγκούτσου, δεύτερη η Λιάνα Χασιώτη και τρίτη η Ειρήνη Χρύσανθου. Στην Σκυταλοδρομία, κέρδισε η ομάδα Kyriazopoulos Team- Aiva Bike, που αποτελούνταν από τον Νίκο Κυριαζόπουλο , τον Παντελή Αϊβατίδη και τον Ρόμπο Κωνσταντίνο.
Στο Τρίαθλο Sprint απόστασης, ξεχώρισε ο Παναγιώτης Δημόπουλος που τερμάτισε πρώτος, ενώ στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου, ο οποίος αναγκάστηκε να τρέξει με το ποδήλατο στο χέρι το τελευταίο 1,5 χιλιόμετρο της ποδηλασίας λόγω σκασμένων ελαστικών και στις 2 ρόδες. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Κωνσταντίνος Κουλάκης. Στην γενική κατηγορία γυναικών, την πρώτη θέση κατέλαβε η Ντενίζ Δημάκη, με την Εύα Μπέκα να έρχεται στην δεύτερη θέση και την Νίκη Σκλαβούνου στην τρίτη θέση αντίστοιχα. Στην Σκυταλοδρομία πρώτευσε η ομάδα Ιπτάμενοι , με τον Λάμπρο Καρούντζο, τον Βαγγέλη Σακέλη και τον Σωτήρη Μαρκόπουλο.Στο Τρίαθλο Super Sprint απόστασης, νικητής στους άνδρες ήταν ο Δημήτρης Σταματίου, δεύτερος ο Louis Woodgate και τρίτος ο Παναγιώτης Γεωργοβασιλόπουλος, ενώ στις γυναίκες πρώτη ήταν η Μαρία Αιμιλία Καζαμαριώτη, δεύτερη η Robyn Woodgate και τρίτη η Νιόβη Κουβαρ.

Στο Aquathlon, νικητής στους άνδρες ήταν ο Δημήτρης Σταματίου, με δεύτερο τον Νίκο Κυριαζόπουλο και τρίτο τον Παναγιώτη Κάβδα. Στις γυναίκες κέρδισε η Αφροδίτη Γιαρένη, με την Κατερίνα Σάπαρη στην δεύτερη θέση και την Ιωάννα Μόσχου στην Τρίτη θέση.Στον παιδικό αγώνα “Kids Aquathlon” πρώτη τερμάτισε η Μαρία Στούμπα ενώ στα αγόρια ο Μάξιμος Αϊβατίδης.

Στον αγώνα Energy Swim 800μ νικητής ήταν ο Δημήτρης Σταματίου και νικήτρια η Εύα Μπέκα, ενώ στον αγώνα Energy Swim 2.5k νικητής στους άνδρες ήταν ο Αναστάσιος Αθανασουλάκης και νικήτρια στις γυναίκες η Βασιλική Μαρία Τσάκαλου. Να σημειώσουμε εδώ πως ο Δημήτρης Σταματίου αγωνίστηκε μέσα στο ίδιο πρωινό σε 3 διαφορετικά αγωνίσματα τα οποία κέρδισε και τα τρία, επιτυγχάνοντας ένα ιδιότυπο ρεκόρ.
Αξιοσημείωτη ήταν η αγωνιστική προσπάθεια της ομάδας του «Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής», που συγκίνησε, έδωσε μαθήματα ήθους, θάρρους και δύναμης και καταχειροκροτήθηκε από θεατές και συναθλητές.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Nafplio Energy Triathlon και Δήμαρχος Ναυπλιέων, κος Δημήτρης Κωστούρος, δήλωσε: «Θεωρούμε ότι ο κόσμος ξέρει πως εδώ θα βρει έναν αγώνα υψηλού επιπέδου, γι’ αυτό και μας τιμά κάθε χρόνο. Να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, για την συνεργασία, τον πρόεδρό της, κο Γιώργο Γερόλυμπο, αλλά και όλους όσους δουλεύουν για το Nafplio Energy Triathlon που θεωρώ πως είναι μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις στο αθλητικό καλεντάρι του Δήμου. Τους ευχαριστώ όλους, ραντεβού τον Οκτώβριο στο Τολό (14 Οκτωβρίου Energy Triathlon Tolo), όπου κάνουμε το δεύτερο τρίαθλο και του χρόνου πάλι στο Ναύπλιο.»

Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης ήταν το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΒΙΚΟΣ, πολύτιμος σύμμαχος ενυδάτωσης των αθλητών. Επίσημοι χορηγοί ήταν η PEARL.Σχόλια