ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ για διαγωνισμό Ρομποτικής: ''Πεδίο για τη καινοτομία και τη δημιουργικότητα των παιδιών μας''

Περιφερειακό Διαγωνισμό Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2018 συνδιοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων με τον Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Σταύρο Κωτσάκη, ως υπεύθυνο του WRO Hellas στην Πελοπόννησο, με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO .


Ο διαγωνισμός Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στον χώρο ζωής και τέχνης, «Φουγάρο» Hellas.


Τον χώρο όπου διεξήχθη ο διαγωνισμός επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ο οποίος τόνισε: «Τα παιδιά αποκτούν με την Εκπαιδευτική Ρομποτική πρόσβαση σε σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης κι ενίσχυσης ομαδικών -συνεργατικών δεξιοτήτων αλλά και κατάκτησης σύγχρονων εφοδίων, που είναι πλέον τόσο απαραίτητα στο εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον» ενώ αναφέρθηκε στη σημαντική λειτουργία του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που εγκαινιάσθηκε την Παρασκευή 15 Ιουνίου στο ΕΠΑΛ Ναυπλίου και που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Δήμο Ναυπλιέων.


Το φετινό θέμα της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O έχει τίτλο «Food Matters» και εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα.

Ανάλογα με την κατηγορία στην οποία θα συμμετάσχουν, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να οικοδομήσουν ρομποτικές κατασκευές που συμβάλλουν στην επίτευξη των παρακάτω κατηγοριών του Στόχου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών: Βιώσιμα συστήματα παραγωγής τροφίμων.


Τερματισμός όλων των μορφών κακής διατροφής
Επίτευξη της επισιτιστικής ασφάλειας
Τερματισμός της πείνας .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού στον αντίστοιχο δικτυακό τόπο, ο οποίος περιέχει τους κανόνες, τις πίστες ανάλογα με τη βαθμίδα (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ποδόσφαιρο) τις κατηγορίες και γενικές πληροφορίες στο http://wrohellas.gr / μενού Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™) 2018.


Σχόλια