Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Ναυπλιακό Αριστείο Πολιτειακής Αξίας «Ιωάννης Καποδίστριας» στους «ιππότες» των Θεσμών

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου θεσμοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η απονομή του Αριστείου Πολιτειακής Αξίας «Ιωάννης Καποδίστριας» σε διακεκριμένες προσωπικότητας, που συνέβαλαν/συμβάλουν με τη γνώση τους και τις πράξεις τους στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο πρώτος που θα το παραλάβει είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος θα επισκεφθεί το Ναύπλιο και θα παρακολουθήσει τη Διεθνή Διάσκεψη, που πραγματοποιείται το Σάββατο 12 Μαΐου 2018,στην αίθουσα του Βουλευτικού.

Παράλληλα, ο Δήμος Ναυπλιέων σε ειδική τελετή στο Φρούριο του Παλαμηδίου θα απονείμει και το βραβείο «Γ. Τερτσέτης- Α. Πολυζωίδης» σε δύο εξέχουσες προσωπικότητες της Δικαιοσύνης, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Βενετίας, Dr .Gianni Buquicchio και στον Δικαστή του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, Πρώην Πρόεδρο του Δι Αμερικανικού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Καθηγητή Antonio Augusto Cancado Trindade.

Να σημειωθεί ότι με το βραβείο «Α. Πολυζωίδης - Γ. Τερτσέτης», έχουν ήδη βραβευθεί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κύριος G. Raimondi και ο πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης Καθηγητής Χ. Ροζάκης,

Η θεσμοθέτηση των συγκεκριμένων βραβείων ταυτοποιεί το δήμο και τις αντιλήψεις του για την αξία της Δικαιοσύνης και το Δίκαιου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου