ΔΡΟΜΟΣ ΙΚΤΕΟ

Κυριακή, 20 Μαΐου 2018

Εκθεση φωτογραφίας στο Βουλευτικό με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Αρχιμουσικό Βασίλειο Χαραμή

Πριν από επτά χρόνια, στις 27 Μαΐου 2011, έσβησε στην πόλη μας το φωτεινό άστρο του Βασίλη Χαραμή, που πάνω από εβδομήντα έτη φώτιζε το μουσικό στερέωμα του Ναυπλίου.Με διήμερες εκδηλώσεις που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 20 Μαϊου ο Δήμος Ναυπλίου και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» τίμησαν την μνήμη του.
Ο Βασίλης Χαραμής, γεννημένος το έτος 1909, προσέφερε στην πόλη την μουσική διάσταση και προοπτική. Ίδρυσε την Ναυπλιακή χορωδία, ανέλαβε την θέση του αρχιμουσικού στην Φιλαρμονική Ναυπλίου και ίδρυσε την χορωδία Λυγουριού. Ακούραστος εργάτης και εραστής της μουσικής και της παιδείας της, υπηρέτησε ως καθηγητής και Διευθυντής του Γυμνασίου Ναυπλίου. Από το σχολείο ο «Δάσκαλος» αντλούσε τα νιάτα των μαθητών και τις φωνές τους, στελεχώνοντας την Ναυπλιακή χορωδία και την Φιλαρμονική με νέο αίμα, με νέα ταλέντα, με διαδόχους της Αναπλιώτικης μουσικής παιδείας. 


Το Σάββατο και την Κυριακή 19 και 20 Μαΐου 2018 ο Βασίλης Χαραμής μπορεί να μην ήταν στη θέση του μαέστρου και αρχιμουσικού, αλλά από ψηλά θα ήταν σιγουρα περήφανος που τον θυμηθηκαν και τον τίμησαν.


Την Κυριακή στο Βουλευτκό πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, τον Πρόεδρο του  Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» Θεοδόση Σπαντιδέα, , ενώ πραγματοποιήθηκαν και εγκαίνια έκθεσης με  φωτογραφίες από την διαδρομή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου