Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

Γιορτάζει το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη ΜΙΔΕΑ

Τελέστηκε τη Δευτέρα 7 Μαΐου Εσπερινός στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που βρίσκεται στη Μιδέα.


O Άγιος Ιωάννης Θεολόγος Μιδέας είναι μια εκκλησία στο ομώνυμο χωριό της Αργολίδας, με πανέμορφη θέα του αργολικού κάμπου.

Το ξωκλήσι είναι χτισμένο πάνω σε ένα μικρό λόφο και μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο.

Οι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι στο σημείο υπήρξε κάποτε ένα μεγάλο μοναστήρι που φιλοξενούσε μέχρι και 300 καλόγερους, αν και δεν υπάρχει κάποια γραπτή αναφορά για αυτό, εκτός από κάποια κεραμίδια και σωρούς από πέτρες που μαρτυρούν την ύπαρξη κάποιου οικισμού στο παρελθόν.

Μάλιστα, λέγεται ότι το μοναστήρι έπαιξε σημαντικό ρόλο επί Τουρκοκρατίας, αφού λειτουργούσε ως τόπος ανάρρωσης και ανάπαυσης των τραυματιών που πολεμούσαν τον εχθρό.

Ο Άγιος Ιωάννης Θεολόγος Μιδέας είναι μια δίρρυτη βασιλική, κεραμοσκέπαστη εκκλησία με δύο θύρες και ημικυκλικό ιερό. Το εσωτερικό του έχει διακοσμηθεί με αγιογραφίες νεότερων χρόνων και έχει μέσα φορητές εικόνες.

Στο προαύλιο του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Μιδέας έχει τοποθετηθεί μια μαρμάρινη επιγραφή στη μνήμη των θυμάτων της γερμανικής κατοχής.

Στη Μιδέα και στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, οι Αντιδήμαρχοι Γ.Καχριμάνης και Ε.Λεβεντογιάννης, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Νάντια Αναστασίου Σμυρναίου, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Ράλλη, ο πρόεδρος της Δ.Ε. Μιδέας Δημήτρης Παπαγεωργόπουλος, ο δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Βαμβακάς και Π.Λέντζος κ.α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου