ΔΡΟΜΟΣ ΙΚΤΕΟ

Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Παρέμβαση Ανδριανού για την ανάκληση της απόφασης της ΔΕΗ να διακόψει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς τον ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας

Παρέμβαση Ανδριανού για την ανάκληση της απόφασης της ΔΕΗ να διακόψει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς τον ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών και διασφάλισης ρεαλιστικών όρων για την αποπληρωμή τους.Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη με θέμα την ανάγκη ανάκλησης της απόφασης της ΔΕΗ να διακόψει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς τον ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών και διασφάλισης ρεαλιστικών όρων για την αποπληρωμή τους

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Με το 569/11-5-2018 σχετικό έγγραφο, η ΔΕΗ καλεί τη ΔΕΔΔΗΕ Ναυπλίου να προβεί άμεσα στην διακοπή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας προς τον ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Η απόφαση αυτή φέρνει μεγάλο αριθμό αγροτών της Αργολίδας σε αδιέξοδο και υπονομεύει κάθε πιθανότητα να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους και να ορθοποδήσουν.
Σε μία συγκυρία όπου οι παραγωγοί δίνουν καθημερινά μάχη επιβίωσης έχοντας να αντιπαλέψουν πέρα από τις βαριές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και μια πολιτική που αντί να στηρίζει ουσιαστικά τον αγροτικό κόσμο επισωρεύει διαρκώς νέα και δυσβάσταχτα βάρη, η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αναλάβει κάθε προσήκουσα ενέργεια ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με τη διασφάλιση ρεαλιστικών όρων για την αποπληρωμή των οφειλών και να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη που ισοδυναμεί με καίριο πλήγμα στους αγρότες.

Τούτων δοθέντων,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα αποτραπεί η διακοπή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας προς τον ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας και η διασφάλιση ρεαλιστικών όρων για την αποπληρωμή των οφειλών χωρίς την υπονόμευση της παραγωγικής δραστηριότητας των αγροτών της περιοχής”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου