ΔΡΟΜΟΣ ΙΚΤΕΟ

Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Το Αριστείο πολιτειακής αξίας ''Ιωάννης Καποδίστριας'' στον ΠτΔ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΣΤΟΥΡΟ

Στο ιστορικό και πολυθρύλητο κάστρο του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο, μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα, απονεμήθηκε σε ειδική τελετή από το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο στην Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, το Αριστείο πολιτειακής αξίας ''Ιωάννης Καποδίστριας'', το απόγευμα του Σαββάτου 12 Μαΐου 2018. 


Το Αριστείο πολιτειακής αξίας ''Ιωάννης Καποδίστριας'' θεσμοθετήθηκε μετά από πρόταση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αποδίδεται σε διακεκριμένες προσωπικότητας, που συνέβαλαν/συμβάλουν με τη γνώση τους και τις πράξεις τους στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Ο πρώτος που το παρέλαβε είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το Ναύπλιο και παρακολούθησε τη Διεθνή Διάσκεψη, που πραγματοποιείται το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, στην αίθουσα της πρώτης βουλής των Ελλήνων στο Ναύπλιο.


Παράλληλα, ο Δήμος Ναυπλιέων σε ειδική τελετή στο Φρούριο του Παλαμηδίου απένειμε και το βραβείο «Γ. Τερτσέτης- Α. Πολυζωίδης» σε δύο εξέχουσες προσωπικότητες της Δικαιοσύνης, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Βενετίας, Dr .Gianni Buquicchio και στον Δικαστή του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, Πρώην Πρόεδρο του Δι Αμερικανικού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Καθηγητή Antonio Augusto Cancado Trindade. Να σημειωθεί ότι με το βραβείο «Α. Πολυζωίδης - Γ. Τερτσέτης», έχουν ήδη βραβευθεί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κύριος G. Raimondi και ο πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης Καθηγητής Χ. Ροζάκης.


Η θεσμοθέτηση των συγκεκριμένων βραβείων ταυτοποιεί το δήμο Ναυπλιέων και τις αντιλήψεις του για την αξία της Δικαιοσύνης και το Δίκαιου. Στην πανηγυρική τελετή και με φόντο τον Αργολικό κόλπο παρευρέθηκαν, ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, οι βουλευτές Αργολίδας Γ.Ανδριανός, Γ.Γκιόλας και Γ.Μανιάτης, εξέχουσες προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό χώρο του Ελληνικού και Διεθνούς δικαίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων Παναγιώτης Μπούκουρης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γιώργος Κατρούγκαλος, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Πρέσβυς και   καθηγητής διεθνών και ευρωπαϊκών θεσμών στο. Πάντειο Πανεπιστήμιο Στέλιος Περάκης, οι σύνεδροι του 14ου Σεμιναρίου Διεθνούς Δικαίου που πραγματοποιείται στο Ναύπλιο, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ναυπλιέων, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, των αστυνομικών και των λιμενικών αρχών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολλοί άλλοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου