ΔΡΟΜΟΣ ΙΚΤΕΟ

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Ημερίδα στο 1ο ΕΠΑΛ Άργους με θέμα την ανάγκη βελτίωσης της ασφάλειας και της υγείας των νέων εργαζομένων

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας για τη ασφάλεια και την υγεία στην εργασία την 28η Απριλίου κάθε έτους και της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας 28/4 - 5/5, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.) / παράρτημα Τρίπολης, πραγματοποίησε την Δευτέρα 30 Απριλίου και ώρα 10.00 πμ ημερίδα στο 1ο ΕΠΑΛ Άργους με θέμα την ανάγκη βελτίωσης της ασφάλειας και της υγείας των νέων εργαζομένων.
Την ημερίδα προλόγισε η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας , Παιδείας και Πολιτισμού κυρία Ελένη Παναγιωτοπούλου και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κύριος Παναγιώτης Πετρόπουλος. Ομιλητές της ημερίδας ήταν ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κύριος Βασίλειος Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας, Διευθυντής Ε.Σ.Υ με θέμα ‘’ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ’’ και η κυρία Πανούση Παναγιώτα, μηχανολόγος μηχανικός, ως εκπρόσωπος του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. με θέμα ‘’Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ’’.


Στη γόνιμη συνεργασία με το παράρτημα Τρίπολης του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. θα συνεχισθούν παρόμοιες δράσεις καθώς και η προγραμματική σύμβαση της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με αντικείμενο τη «Μελέτη ατμοσφαιρικής ρύπανσης, διερεύνηση στους κατοίκους της περιοχής που γειτνιάζει με τον ΑΗΣ Μεγαλόπολης συμπτωματολογίας από το αναπνευστικό σε εργαζόμενους, γενικό πληθυσμό και παιδιά».

Επιπρόσθετα στα πλαίσια της ημερίδας έγινε αναφορά στα προγράμματα καταπολέμησης κουνουπιών και των νόσων που δύναται να προκύψουν εξ αυτών και μοιράσθηκε σε μαθητές και καθηγητές ενημερωτικό-εκπαιδευτικό υλικό.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου