Κυριακή, 15 Απριλίου 2018

Εορτάστηκε Πανηγυρικά ο ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ στα ΔΕΝΔΡΑ

Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε το Σάββατο 14 Απριλίου για τον εορτασμό του Αγίου Θωμά στο ομώνυμο παρεκκλήσι στα Δενδρά του Δήμου Ναυπλιέων.

 Στο χωριό Μάνεση, και ακόμα καλύτερα στο συνοικισμό “Δενδρά”, συναντά ο επισκέπτης σε ένα λόφο πευκόφυτο το εκκλησάκι του Αγίου Θωμά. Τα θεμέλια του βρίσκονται πάνω σε αρχαίο κτίσμα, που εικάζεται ότι ήταν ιερό αφιερωμένο σε κάποια θεότητα ή ήταν κάποιος οχυρός πύργος της Μιδέας

Η εκκλησία χαρακτηρίζεται ως βασιλική και δυστυχώς λόγω του επιχρίσματος δεν έχουμε άλλες πληροφορίες για την τοιχοποιία της. Στο εσωτερικό όμως του ναού παρουσιάζονται πολλές αγιογραφίες, άγνωστης όμως εποχής.
Δεξιά από το ιερό, ο επισκέπτης θα παρατηρήσει μία τρύπα, το πέρασμα της οποίας θεωρείται θαυματουργό.
Κάτω από το εκκλησάκι είναι διαμορφωμένος ένας προαύλιος χώρος με πανύψηλα πλατάνια και πεύκα. Στην άκρη του μια πηγή αναβλύζει μέσα από τους βράχους, συνθέτοντας μια όαση (ειδικά του καλοκαιρινούς μήνες).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η θέα του αργολικού κόλπου από το εκκλησάκι του Αγίου Θωμά είναι μαγευτική.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, οι Βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ανδριανός, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Καχριμάνης και Ευάγγελος Λεβεντογιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Ράλλη και Πόπη Καλκούνου, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Νάντια Αναστασίου Σμυρναίου και πλήθος πιστών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου