ΔΡΟΜΟΣ ΙΚΤΕΟ

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Επιμνημόσυνη δέηση στο Στρ/δο «ΣΤΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ» για τους Αρκάδες πεσόντες στο Έπος 1940-1941

Μνημείο - ΦΩΤΟ: Kalimera-arkadia.gr
Την Πέμπτη 26 Απριλίου στις 10.45 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεων των ψυχών πεσόντων Αρκάδων, Αξιωματικών και Οπλιτών, κατά τις επιχειρήσεις 40΄-41΄, σε ανάλογο Μνημείο στο Στρ/δο «ΣΤΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ» (11ο ΣΠ).
Οι ενέργειες ανέγερσης του υπόψη μνημείου ξεκίνησαν το 2001 με την υποβολή στις τοπικές αρχές καθώς και στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Στρατού Ξηράς το αίτημα κατασκευής του από τον ιδιώτη αρχιτέκτονα κο Αργύρη Πετρονώτη, ο οποίος αναλάμβανε τη μελέτη, τη χρηματοδότηση και την επίβλεψη κατασκευής του έργου .

Το 2018 μετά από επίπονες προσπάθειες του κου Αργύρη Πετρονώτη, την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τρίπολης και την συνδρομή του Γενικού Επιτελείου Στρατού και της Διοίκησης Κέντρων (IV ΜΠ«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ») ολοκληρώθηκε το παραπάνω Μνημείο Ιστορίας & Ηρώο Τιμής πεσόντων Αρκάδων, αξιωματικών και οπλιτών κατά το έπος 40΄-41΄.

Το υπόψη έργο αποτελεί ένα μεγαλειώδες μνημείο μορφής τύμβου πολυανδρίας, αποτελούμενο από έναν βραχώδη όγκο (ύψους 10 περίπου μέτρων) που συμβολίζει ύψωμα του Αλβανικού Μετώπου, περιβαλλόμενο από 32 πινακίδες πεσόντων (603 πεσόντες). Στο εσωτερικό του βράχου έχει δημιουργηθεί θολωτή κρύπτη, διαμορφωμένη σε τρισυπόστατο Ιερό, αφιερωμένο στους προστάτες και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην επιμνημόσυνη δέηση που θα πραγματοποιηθεί στο παραπάνω μνημείο, θα παραστεί ο κ. Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, οι τοπικές θρησκευτικές και πολιτικές αρχές, στελέχη από Μονάδες του Σχηματισμού, Αξκοί ε.α., εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και συγγενείς των πεσόντων Αρκάδων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου