Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018

ΝΑΥΠΛΙΟ (ΒΙΝΤΕΟ): ΣΕΙΣΜΟ, ΠΥΡΚΑΓΙΑ και ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου στα πλαίσια άσκησης

Στο Ναύπλιο και συγκεκριμένα στο κτίριο του ΕΠΑΛ πραγματοποιήθηκε άσκηση που περιελάμβανε κατάρρευση κτιρίου μετά από σεισμό, πρόκληση πυρκαγιάς και εγκλωβισμό ατόμων.  Η Ημερίδα Αντιμετώπισης σεισμού σε σχολική μονάδα διοργανώθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων και το ΔΙΕΚ Ναυπλίου.
Την επιστημονική επιμέλεια είχε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής με τίτλο "Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση κρίσεων υγείας". Συμμετείχε στην άσκηση η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων.
Η άσκηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και  όσοι χρειάστηκαν για να βοηθήσουν, αντεπεξήλθαν στο μέγιστο βαθμό.


Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από την πλευρά του εξήρε τον βαθμό ετοιμότητας των Πυροσβεστών και ευχήθηκε να μη χρειαστεί να επέμβουν σε πραγματικό γεγονός. 


Στην άσκηση συμμετείχαν εθελοντές, η Πυροσβεστική υπηρεσία με το γενικό πρόσταγμα να έχει ο διοικητής κ.Αλεξόπουλος, ο Δήμος Ναυπλιέων με την πολιτική προστασία και τον αντιδήμαρχο Σταύρο Γαβρήλο, ο Ερυθρός Σταυρός, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, και πολλοί άλλοι που σε τέτοιες περιπτώσεις καλούνται να προσφέρουν την πολύτιμη βοήθεια τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου