Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Γιάννης Ανδριανός: Κατάθεση στη Βουλή Ψηφίσματος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας


Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό με θέμα το ψήφισμα που συντάχθηκε σύμφωνα με σχετική απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου 2018. Στο κείμενο της Αναφοράς, ο κ. Ανδριανός καλεί τον Υπουργό Υγείας να εξετάσει με τη δέουσα προσοχή τα αιτήματα που περιλαμβάνονται σ' αυτό, δεδομένης της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης στο χώρο της Υγείας στην Αργολίδα.

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΙΣΑ

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ι.Σ.Αργολίδας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2018 συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν την υγεία στο νομό Αργολίδας αλλά και Πανελλαδικά και αποφασίστηκε να συνταχθεί το παρακάτω ψήφισμα που περιλαμβάνει τις θέσεις επιγραμματικά και να παραδοθεί στο Πρόεδρο του ΠΙΣ ώστε να διαβαστεί στην επικείμενη ΓΣ ή και να συμπεριληφθεί στην εισήγηση του ΔΣ του ΠΙΣ ενώ παράλληλα να προωθηθεί για δημοσίευση στα ΜΜΕ και τοπικούς πολιτικούς εκπροσώπους:
1ο Απορρίπτουμε τις συμβάσεις που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ. Τέτοιες συμβάσεις έργου με κατά κεφαλή αποζημίωση δε μπορούν να εξυπηρετηθούν σε ιδιωτικά ιατρεία, παρά μόνο σε κρατικές δομές του Συστήματος Υγείας με αντίστοιχα ωράρια και υλικοτεχνική υποδομή.
2ο Ζητάμε ελεύθερη επιλογή ιατρού από τους ασθενείς και πρόσβαση των ασθενών σε όλες τις ειδικότητες χωρίς περιορισμούς λογιστικούς αλλά με μόνο κριτήριο τις ανάγκες των ασθενών με βάση τις ασθένειες από τις οποίες υποφέρουν.
3ο Για τα παραπάνω ζητάμε σύναψη συλλογικής σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τον ΠΙΣ και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους.
4ο Ζητάμε ενίσχυση του προϋπολογισμού για την Υγεία και ενίσχυση των κρατικών δομών με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
5ο Ζητάμε ενίσχυση των ψυχιατρικών δομών δεδομένης της αύξησης των ψυχιατρικών περιστατικών.
6ο Ζητάμε να αναπληρωθούν οι κενές θέσεις του ΕΣΥ που δημιουργήθηκαν λόγω συνταξιοδότησης των ιατρών με προκήρυξη νέων θέσεων είτε με μονιμοποίηση των επικουρικών ιατρών που στηρίζουν το ΕΣΥ.
7ο Ζητάμε να μην εκχωρηθούν δικαιώματα που αφορούν στο ιατρικό επάγγελμα σε άλλους επαγγελματίες υγείας όπως πχ η συνταγογράφηση.
8ο Ζητάμε αλλαγή της βάσης υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών ιατρών διότι το ισχύον σύστημα είναι άδικο.
9ο Ζητάμε για άλλη μια φορά από την ηγεσία του Υπουργείου να λάβει σοβαρά υπόψη του τις προτάσεις του ΙΣ Αργολίδας για τη Νοσοκομειακή Περίθαλψη με κεντρικό άξονα την αναμόρφωση του οργανισμού του ενιαίου Νοσοκομείου Αργολίδας έτσι ώστε σε κάθε ημέρα εφημερίας να υπάρχουν όλες οι διαθέσιμες ειδικότητες στο Νομό. Το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας των Νοσοκομείων είναι ανεπαρκές και δεν καλύπτει τις ιατρικές ανάγκες του πληθυσμού της Αργολίδας.
10ο Ο Ιατρικός κλάδος έχει πρόταση για την Π.Φ.Υ. Είναι η πρόταση των Ιατρικών Συλλόγων Κρήτης που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τη Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ.  (18-02-2017) ως επίσημη πρόταση των ιατρών της χώρας και με βάση αυτή θα έπρεπε και θα πρέπει να συνομιλεί η ηγεσία του Π.Ι.Σ. με το Υπουργείο Υγείας για τη δημιουργία Π.Φ.Υ. στη Χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου