Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Αλλαγές στη σύνθεση της Κυβέρνησης - Ποια είναι τα ονόματα

Σε ανασχηματισμό με περιορισμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα προχώρησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τις αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στο κυβερνητικό σχήμα εντάσσονται τρία εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Πρόκειται για τους Φώτη Κουβέλη, Κωνσταντίνο Στρατή και Νάσο Ηλιόπουλο.

"Οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν επέρχεται στο Κυβερνητικό σχήμα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και όλες τους" τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.
Στη θέση του παραιτηθέντα Δημήτρη Παπαδημητρίου στο υπουργείο Οικονομίας, τοποθετείται ο Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος παραμένει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα, τον οποίο, όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, "ο Πρωθυπουργός ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του στο Κυβερνητικό έργο", ο Δημήτρης Βίτσας. Τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης.

Επίσης, Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη. Σημειώνεται ότι η θέση ήταν κενή μετά την παραίτηση του Κώστα Ζουράρι.

Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ορίστηκε ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιος Ηλιόπουλος. Σημειώνεται ότι ο κ. Ηλιόπουλος ορίζεται υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και όχι αναπληρωτής υπουργός, θέση δηλαδή που κατείχε η Ράνια Αντωνοπούλου. Έτσι, πλέον το υπουργείο Εργασίας έχει μια αναπληρώτρια υπουργό και δύο υφυπουργούς (τον Τάσο Πετρόπουλο και τον Αθανάσιο Ηλιόπουλο).

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Κωνσταντίνος Στρατής. Πρόκειται για νέο χαρτοφυλάκιο που δημιουργείται, καθώς παραμένει υφυπουργός αρμόδιος για τον Αθλητισμό ο Γιώργος Βασιλειάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στρατής θα έχει αρμοδιότητες που άπτονται του τομέα του Πολιτισμού.

Ο Κωνσταντίνος Στρατής είναι αρχαιολόγος, υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού. Επίσης, ήταν μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων & Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ).

ΠΗΓΗ: www.enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου