Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στον 5ο Μαραθώνιο Ναυπλίου

Η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Συμμετοχής της Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στον 5ο  Μαραθώνιο Ναυπλίου με αφορμή των εορτασμό των 190 χρόνων από την ίδρυση της και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν παράλληλα με συμμετοχή στον Μαραθώνιο δρόμο και στην Λαμπαδηδρομία.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 190 ετών από την ίδρυσή της(1828-2018), καθώς και της προώθησης του αθλητικού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλας που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του πολυδιάστατου χαρακτήρα της εκπαίδευσής της, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων θα λάβει μέρος στην 5η Αθλητική Διοργάνωση του Μαραθώνιου Ναυπλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου 2018.
Η συμμετοχή της Σχολής στην διοργάνωση γίνεται για πρώτη φορά και έχει συμβολικό χαρακτήρα απόδοσης φόρου τιμής στο ιστορικό Ναύπλιο,  στον τόπο όπου ιδρύθηκε το πρώτο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του νεοσύστατου ελεύθερου ελληνικού κράτους, την 1η Ιουλίου του 1828, με διάταγμα του Ιωάννη Καποδίστρια.
Σχολή των Ευελπίδων, 190 χρόνια ένδοξης ιστορίας και προσφοράς. Η ιστορία του Έθνους, η υπόσταση, οι ελπίδες και οι αγώνες του ταυτίζονται με την ύπαρξή της.
Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν με την τιμητική παρουσία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων είναι:
Σάββατο 3/03/18:
Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στους Ιστορικούς Χώρους του Ναυπλίου, το Πολεμικό Μουσείο, τον Άγιο Σπυρίδωνα και συνάντηση με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων.
Συμμετοχή στην Λαμπαδηδρομία και άναμμα του Βωμού μπροστά στο πολεμικό Μουσείο
            Κυριακή 4/03/18:
Έπαρση Σημαίας. Συμμετοχή στην τελετή έναρξης του 5ου Μαραθωνίου Ναυπλίου. Συμμετοχή στον Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο με 70 Ευέλπιδες.

Επίσης η Ο.Ε. ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα  επισκέψεων σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία με τη συνεργασία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Αργολίδας και του Προοδευτικού Συλλόγου  Ναυπλίου « ο Παλαμήδης». (Συνημμένο Αναλυτικό Πρόγραμμα).

Από το Γραφείο Τύπου

Δείτε το επίσημο βίντεο των αθλητικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Ναύπλιο στις 5 Μαρτίου 2017:
https://www.youtube.com/watch?v=kbg02Zr9-hY&feature=youtu.be
Δείτε το τηλεοπτικό βίντεο του Μαραθωνίου Ναυπλίου 2018  
Αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε όλους στο όμορφο Ναύπλιο στη Διοργάνωση του 5ου Μαραθωνίου Ναυπλίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου