ΔΡΟΜΟΣ ΙΚΤΕΟ

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ: Συμπορεύομαι με τον Φώτη Δαμούλο και την παράταξή του «Συνεργασία – Ανάπτυξη»

O γνωστός σε όλους και πολύ αγαπητός διαιτολόγος διατροφολόγος Γιάννης Ηλίας ανακοίνωσε την υποψήφιότητα του στις επιμελητηριακές εκλογές με τον συνδυασμό του Φώτη Δαμούλου ''Συνεργασία-Ανάπτυξη''.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει:

Μετά από 18 συναπτά έτη που υπηρετώ το επάγγελμα του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου και περίπου τόσα χρόνια εθελοντικής προσφοράς μου στα επιστημονικά και αθλητικά κοινά της Αργολίδας, αποφάσισα να δοκιμαστώ στον στίβο των Επιμελητηριακών εκλογών και να προσπαθήσω να προσφέρω τη δράση μου, αν το τελικό αποτέλεσμα μου το επιτρέψει, στον μεγαλύτερο επαγγελματικό και επιχειρηματικό φορέα της περιοχής μου.
Οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει η χώρα μας έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις της Αργολίδας, καθώς όλοι βιώνουμε καθημερινά την ανασφάλεια και την αγχώδη προσπάθειά μας να κρατήσουμε ζωντανή την επιχείρησή μας, το μαγαζί μας, την επένδυση τόσου κόπου και τόσης δουλειάς που έχουμε ρίξει όλα αυτά τα χρόνια, που δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά, ο καθένας στον τομέα του.
Αυτή είναι η θλιβερή και μίζερη πραγματικότητα, στην οποία πολλοί από εμάς έχουμε καθιζήσει και αφήνουμε το «τέρας» να ολοκληρώσει την δουλειά του.
Η ιδιοσυγκρασία όμως του Έλληνα, του Πελοποννήσιου, του «καταυλακιώτη», του Αργολιδέα, δεν επιτρέπει αυτήν την καθίζηση. Τον προστάζει να βρει λύσεις και τρόπους να ξεφύγει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα από αυτήν την κατάσταση και να σηκώσει τείχος προστασίας γύρω από την δική του επιχείρηση.
Σε αυτήν του την προσπάθεια έχει σύμμαχο το Επιμελητήριο, το οποίο λειτουργεί ως καταφύγιο, ως απάγκιο, ως ασφαλές λιμάνι. Με όσα ή όποια προβλήματα, πάντα θα βάζει «πλάτη» στον επαγγελματία.
Συμπορεύομαι με τον Φώτη Δαμούλο και την παράταξή του «Συνεργασία – Ανάπτυξη», όχι μόνο γιατί είμαι φίλος του Φώτη. Λίγο – πολύ, όλοι φίλοι είμαστε μεταξύ μας στον μικρό και ευλογημένο τόπο της Αργολίδας. Συμπορεύομαι, γιατί το έργο του ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, αλλά και της παράταξής του, με έπεισε και με πείθει για το κοινό μας σκεπτικό και τις κοινές μας πεποιθήσεις, ως προς τον τρόπο που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των επαγγελματιών, των εμπόρων, των βιοτεχνών.
Γιατί η απλή παρέμβαση που θα γίνει σε έναν φορέα, η μικρή ή μεγάλη ημερίδα που θα διοργανωθεί, τα σεμινάρια, τα προγράμματα, η οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων για συμμετοχή τους σε εκθέσεις, η ενημέρωση για τρόπους ένταξης σε προγράμματα που αφορούν την επιχείρηση και κυρίως τα έργα ενίσχυσης, ανάπτυξης, αναβάθμισης, εξωστρέφειας, διαφήμισης, συνεργασίας και εκσυγχρονισμού, δίνουν μια ώθηση εξέλιξης στον επαγγελματία, του δίνουν ευκαιρίες να μπορέσει να ανακάμψει, μια ανάσα να μπορέσει να κάνει σχέδια για την αυριανή ημέρα στη δουλειά του.
Όταν το 1999 ξεκίνησα την δουλειά μου ως διαιτολόγος, το επάγγελμά μου θεωρούταν πολυτελείας και «ταμπού» για το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων. Έδωσα μεγάλη μάχη για να υπερηφανεύομαι σήμερα ότι αναβαθμίστηκε σε απαραίτητο επάγγελμα υγείας. Όταν το 2012 ο Διομήδης ξεκίνησε την χρυσή του πορεία αδύναμος και μικρός οικονομικά, δώσαμε όλοι μεγάλο αγώνα να τον εδραιώσουμε στην ελίτ της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Κοινά χαρακτηριστικά και των δύο;
Δουλειά, έργο, πίστη σε αυτό που υπηρετούμε, συνεργασία και μεθοδικότητα.

Γιάννης Ηλίας - Υποψήφιος Τμήματος Υπηρεσιών
"Συνεργασία - Ανάπτυξη" | Φώτης Δαμούλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου