ΔΡΟΜΟΣ ΙΚΤΕΟ

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Την ημέρα των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ τίμησαν στο ΝΑΥΠΛΙΟ

Την ημέρα των ενόπλων δυνάμεων τίμησαν σήμερα 21 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου.


Το πρωί πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου και αμέσως μετά κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.


Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη. Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975.
Την περίοδο της απριλιανής δικτατορίας (1967-1974) γιορταζόταν στις 29 Αυγούστου ως Ημέρα της Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων με φιέστες και παράτες στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να εξαρθεί η «συντριβή των κομμουνιστοσυμμοριτών στο Γράμμο και το Βίτσι το 1949». Πριν από τη χούντα, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γιορταζόταν στις 15 Αυγούστου, την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Την ημέρα των ενόπλων δυνάμεων τίμησαν με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ελένη Παναγιωτοπούλου, στρατιωτικές αρχές κ.α.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου