ΔΡΟΜΟΣ ΙΚΤΕΟ

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα έχουν γίνει 1.170.000 αιτήσεις από τις οποίες έχουν εγκριθεί 507.000 και 238.000 έχουν απορριφθεί. Οι υπόλοιπες παραμένουν σε αναμονή.

Παράλληλα σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας οι φιλοξενούμενοι που ο φορολογούμενους που τους φιλοξενούσε έχει αποβιώσει θα μπορούν να κάνουν αίτηση με αλλαγή που θα υπάρξει στην αίτηση. Όσο αφορά την επιλογή στην αίτηση για την προσθήκη νέων μελών αυτή δεν έχει ανοίξει ακόμη αλλά πηγές της ΗΔΙΚΑ διαβεβαιώνουν ότι θα ανοίξει μέσα στην ημέρα, κάτι όμως που είχε μεταφερθεί και χθες. Επίσης θα γίνει διόρθωση στην αίτηση για όσες έμειναν χήρες μέσα στο 2017 και δεν μπορούσαν να υποβάλλουν αίτηση.
Τα προστατευόμενα μέλη δεν χρειάζονται να πάρουν κωδικούς και να συναινέσουν στην αίτηση και έτσι δεν χρειάζεται να βγάλουν κωδικούς taxis.

Η πληρωμή θα γίνει σε όλους την ίδια ημέρα με πιθανές ημέρομηνίες την 20η και 21η Δεκεμβρίου αν και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Καρέλλας άφησε σήμερα ανοικτό να υπάρξει μικρή αλλαγή λόγω του όγκου των πολλών πληρωμών.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου στο www.koinonikomerisma.gr και με τη χρήση των κωδικών του taxis και του αριθμού ΑΜΚΑ. Με τη συμπλήρωση των στοιχείων στην πλατφόρμα ενημερώνεται κάθε ενδιαφερόμενος εάν δικαιούται το επίδομα και τι ποσό θα λάβει. Όσοι είναι άνω των 70 ετών και λαμβάνουν σύνταξη ή επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων από τον ΟΓΑ, το επίδομα θα πιστώνεται αυτόματα στο λογαριασμό τους.
ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου