ΔΡΟΜΟΣ ΙΚΤΕΟ

Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

Ενημέρωση για την ΙΛΑΡΑ από την κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ - Δωρεάν η χορήγηση των εμβολίων σε όλους!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημέρωση για την επιδημία της Ιλαράς η οποία βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα έκανε μέσω συνέντευξης τύπου η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου σε θέματα υγείας Ελένη Παναγιωτοπούλου μαζί με τους ειδικούς συνεργάτες γιατρούς που βοηθούν σε όλη αυτή την κατάσταση. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στη περιφερειακή ενότητα Αργολίδας και εκτός από το θέμα της Ιλαράς και των εμβολιασμών που πρέπει να γίνουν, θα πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας και για την γρίπη η οποία αναμένεται τον Γενάρη στην Ελλάδα να έχει αυξητική τάση. Γι΄αυτό θα πρέπει και για την Ιλαρά αλλά και για την γρίπη να γίνουν οι απαραίτητοι εμβολιασμοί. 


Η χορήγηση των εμβολίων είναι δωρεάν και προσβάσιμη σε όλους είτε είναι ασφαλισμένοι είτε όχι, μπορούν όλοι δωρεάν να κάνουν τα εμβόλια για την Ιλαρά. 

Παρακολουθείστε την συνέντευξη στο βίντεο:
Η Ιλαρά είναι ιογενής λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τον παραμυξοϊό του γένους morbillivirus. Ο ιός έχει μορφή σφαιρική, περιβάλλεται από κάψα και το γενετικό του υλικό είναι μονόκλωνο RNA. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, βήχα, καταρροή, κοκκίνισμα των ματιών και γενικά, ένα κηλιδοβλατιδώδες, ερυθηματώδες εξάνθημα.

Η ιλαρά μεταδίδεται με την αναπνοή (σε επαφή με υγρά από τη μύτη και το στόμα ενός μολυσμένου ατόμου, είτε άμεσα είτε μέσω του αέρα), και είναι εξαιρετικά μεταδοτική - το 90% των ανθρώπων που δεν έχουν ανοσία και μοιράζονται τον ίδιο χώρο με ένα μολυσμένο πρόσωπο θα νοσήσουν. Η ασυμπτωματική περίοδος επώασης ξεκινά 9-12 ημέρες μετά την αρχική έκθεση[1] στον ιό και η νόσηση διαρκεί 2-4 ημέρες πριν, μέχρι δύο 2-5 ημέρες μετά την εμφάνιση του εξανθήματος (δηλαδή 4-9 ημέρες συνολικά).[2]Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου